Kinderboekenweek 2019: Vervoersmiddelen – Reis mee!

De 65ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 2 t/m 13 oktober 2019. Het thema van de Kinderboekenweek van 2019 is Vervoersmiddelen en het motto is Reis mee! Allemaal instappen!

Naar de landelijke website Kinderboekenweek.

Kindervoorstelling "Tring!"

Kindervoorstelling

Ga tijdens de Kinderboekenweek mee op reis met Theatergroep Letter Belangrijk! Naar de mooiste plek van de wereld gaan, wie wil dat nou niet? In de Herstvakantie: dinsdag 15 oktober in Deurne en Someren en woensdag 16 oktober in Asten en Helmond. Vanaf 3 jaar. Voor kinderen van 4 - 10 jaar. Graag vooraf tickets kopen (€2,50)

Opening Kinderboekenweek 2019 door Jozua Douglas

Op woensdagmiddag wordt er in Bibliotheek Deurne en Helmond voorgelezen.
Om 14:00 uur in Deurne en om 15:00 uur in Helmond 

In Asten en Someren wordt elke 1e woensdag van de maand voorgelezen.

Kerntitels Groep 5 & 6

Reis mee! Kinder boeken week t/m oktober 2019

Kinderboekenweekgeschenk!

Kinderboekenweekgeschenk 2019

Het Kinderboekenweekgeschenk van 2019 is Haaientanden van Anna Woltz. Je krijgt het geschenk van 2 t/m 13 oktober 2019 cadeau van je boekverkoper bij besteding van € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken.

Griffels en penselen

Griffels en penselen

De Griffeljury heeft tien kinderboeken bekroond met een Zilveren Griffel, de vakprijs voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. De Penseeljury reikte acht Zilveren Penselen. In totaal werden door de beide jury’s ook 24 eervolle vermeldingen, de Vlag en Wimpels, toegekend. De Gouden Griffel, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek wordt op 2 oktober bekend gemaakt. Het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek, wordt op 19 september bekend gemaakt.  

Kinderen voor Kinderen - Reis mee!

Prentenboek van de Kinderboekenweek

André het Astronautje - André Kuipers

Voor de kleinsten is er het Prentenboek van de Kinderboekenweek: 'André het astronautje op zoek naar Laika' van André Kuipers en illustrator Natascha Stenvert. Een heerlijk kijkverhaal voor de kleintjes.
André het astronautje op zoek naar Laika is tijdens de Kinderboekenweek verkrijgbaar voor €7,25.

Kerntitels Groep 1 & 2

Kerntitels Groep 3 & 4

Kerntitels Groep 7 & 8