De digitale voorleestas

  • De Digitale Voorleestas

    Met je kind samen lezen, samen praten en samen doen.

De Digitale Voorleestas


Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

 

Drie goede redenen om voor te lezen:

  1. Je hebt samen plezier
  2. Je oefent en speelt met taal
  3. Je neemt elkaar mee in jullie eigen kijk op de wereld


Hieronder vind je elke week nieuwe prentenboeken in de Digitale Voorleestas. Klik op de afbeelding van het boek. Zo wordt er een document geopend. Hierin staat een link naar het online prentenboek. Ook staan hier kleine opdrachten bij het verhaal die je samen met je kind kunt doen. Zo maak je samen lezen nog leuker!


Voor wie?
Kinderen tussen de 2 en 6 jaar, en hun ouders.

Klik op een van de afbeelding hieronder en je vindt meer over het boek en de bijbehorende opdrachtjes. Veel plezier!

Klein wit visje

Klein wit visje

Klik op de afbeelding om de opdrachtjes bij 'Klein wit visje' te bekijken. Bekijk het boek van Guido van Genechten via De Voorleeshoek. Log in met je bibliotheekpas.

We hebben er een geitje bij

We hebben er een geitje bij

Klik op de afbeelding om de opdrachtjes bij 'We hebben er een geitje bij' te bekijken. Bekijk het verhaal van Marjet Huiberts via Bereslim. Log in met je bibliotheekpas.

Dikkie Dik, de waslijn

Dikkie Dik, de waslijn

Klik op de afbeelding om de opdrachtjes bij 'Dikkie Dik en de waslijn' te bekijken. Deze week gaan we zingen met Dikkie Dik en Dirk Scheele. Bekijk het verhaal van Jet Boeke via Bereslim. Log in met je bibliotheekpas.

Pappa, pak je de maan voor mij?

Pappa, pak je e maan voor mij?

Klik op de afbeelding om het prentenboek 'Pappa, pak je de maan voor mij?' te bekijken en de dingen die je samen met je kind kunt doen bij het verhaal. Het prentenboek kun je bekijken in Bereslim als je inlogt met je bibliotheekpas.

Een taart voor kleine beer

Een taart voor kleine beer

Klik op de afbeelding om de opdrachtjes bij 'Een taart voor kleine beer' te bekijken. Wat voor taart krijgt Kleine Beer? Welke taart vind jij lekker? Bekijk daarna samen het voorleesfilmpje op de Voorleeshoek. Log in met je bibliotheekpas.

Oenny bouwt een huis

Oenny bouwt een huisje

Klik op de afbeelding om het prentenboek 'Oenny bouwt een huisje' te bekijken en de dingen die je samen met je kind kunt doen bij het verhaal. Bekijk het prentenboek van Ruth Wielockx via de Voorleeshoek. Log in met je bibliotheekpas.

Knuf is vies

Digitale Voorleestas Knuf is vies

Klik op de afbeelding om het prentenboek 'Knuf is vies' te bekijken en de dingen die je samen met je kind kunt doen bij het verhaal. Het prentenboek kun je bekijken via WePboek.

Kleine muis zoekt een huis

Digitale Voorleestas Kleine muis zoekt een huis

Klik op de afbeelding om het prentenboek 'Kleine muis zoekt een huis' te bekijken en de dingen die je samen met je kind kunt doen bij het verhaal. Het prentenboek kun je bekijken in Bereslim als je inlogt met je bibliotheekpas.

Rikkie en Mia de Kip

Rikkie en Mia de Kip

Klik op de afbeelding om het prentenboek ''Rikkie en Mia de Kip' te bekijken en de dingen die je samen met je kind kunt doen bij het verhaal. Het prentenboek kun je bekijken in de Voorleeshoek als je inlogt met je bibliotheekpas.

Gonnie en Gijsje

Gonnie en Gijsje

Klik op de afbeelding om het prentenboek 'Gonnie en Gijsje' te bekijken en de dingen die je samen met je kind kunt doen bij het verhaal. Het prentenboek kun je bekijken in Bereslim als je inlogt met je bibliotheekpas.

We gaan op berenjacht

We gaan op berenjacht

Klik op de afbeelding om het prentenboek 'Wij gaan op berenjacht' te bekijken en de dingen die je samen met je kind kunt doen bij het verhaal.

Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg

Klik op de afbeelding op het prentenboek 'Rupsje Nooitgenoeg' te bekijken en de dingen die je samen met je kind kunt doen bij het verhaal.