Digitale bronnen voor de jeugd aangeboden door de Bibliotheek

De Bibliotheek biedt ook toegang tot digitale informatie over boeken en schrijvers, actuele onderwerpen en jeugdencyclopedieën . Deze bronnen zijn te raadplegen in de Bibliotheek. Het is ook mogelijk de teksten af te drukken of naar jezelf te mailen.

Bibliotheekleden kunnen deze informatie ook thuis gebruiken. Je krijgt thuis eerst een inlogscherm (bibliotheekpasnummer en geboortedatum ddmmjjjj) en daarna kun je de informatie ook thuis gebruiken.

Actuele Documentatiebank Jeugd

Actuele databank jeugd

Een compleet overzicht van actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws.

Junior Winkler Prins Online

Junior Winkler Prins online

Interactieve encyclopedie voor de jeugd.

Junior Einstein

Junior Einstein

Junior Einstein biedt een online leeromgeving voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Voor alle vakken is er een ruim aanbod aan oefeningen voor verschillende groepen met variërende moeilijkheidsgraad.

JeugdBieb

Per onderwerp links naar informatieve websites, filmpjes en apps voor kinderen. Interessant, boordevol weetjes en feiten, zomaar alleen leuk of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties. 

Uittrekselbank jeugdboeken

Uittrekselbank jeugd

Meer dan 700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 110 auteursportretten

Studie Winkler Prins Online

Lezen voor de lijst

Lezen voor de lijst

Zoek je een leesboek voor school? Met Lezen voor de lijst helpen wij je om het boek, e-book of luisterboek te kiezen dat bij je past. De boeken zijn ingedeeld op niveau en genre. Heel handig!

Jeugd literom

Jeugdliterom

De LiteRom bevat recensies van boeken en artikelen over schrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen

Voorleeshoek

de Voorleeshoek

De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Er is voor iedere leeftijdscategorie en elk thema wel een leuk boek te ontdekken.

Digitale prentenboeken van Bereslim

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bekijk nu de digitale prentenboeken van Bereslim voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Druk op de knop hieronder en dan krijg je een code om drie weken gratis toegang te krijgen tot de digitale prentenboeken.