Digitale bronnen voor de jeugd: volledige toegang in onze vestigingen

Een aantal van de digitale bronnen voor de jeugd op deze pagina zijn alleen te raadplegen binnen de muren van de bibliotheek in Asten, Deurne, Helmond en Someren. De bibliotheek heeft abonnementen op deze on-line databanken. Het raadplegen kan op de internetcomputers in de bibliotheek of op zelf meegebrachte apparaten zoals laptops of tablets. Het is, binnen de bibliotheek, mogelijk om de informatie af te drukken, te mailen naar jezelf of op te slaan op een usb-stick.

Tip: In bibliotheek Helmond kun je op woensdagmiddag (behalve in de schoolvakanties) terecht in de Skoolzone voor hulp bij werkstuk, spreekbeurt en boekbespreking.

Actuele Documentatiebank Jeugd

Actuele databank jeugd

Een compleet overzicht van actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws.

Junior Winkler Prins Online

Junior Winkler Prins online

Interactieve encyclopedie voor de jeugd.

Jouwzoekmachine.nl is de eerste zoekmachine ter wereld die rekening houdt met het leesniveau van de gebruiker. Zo kun je zoeken in je eigen taal, op je eigen niveau, kun je leren hoe iets in elkaar zit. De zoekmachine toont informatie voor de leeftijd zes tot vijftien jaar en op zes niveau’s.

Uittrekselbank jeugdboeken

Uittrekselbank jeugd

Meer dan 700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 110 auteursportretten

Jeugd literom

Jeugdliterom

De LiteRom bevat recensies van boeken en artikelen over schrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen

Schrijvers en tekenaars

Wil je iets weten over een schrijver of een tekenaar? We hebben van heel veel schrijvers en tekenaars op een rijtje gezet wanneer ze geboren zijn, welke boeken ze hebben geschreven en waar die over gaan, wat ze allemaal nog meer doen behalve tekenen en schrijven... Kortom, bijna alles. En als je het niet kunt vinden, kun je ons een mailtje sturen.

Jeugdbieb is een verzameling links naar informatieve websites, filmpjes en apps voor kinderen. Interessant, boordevol weetjes en feiten, zomaar alleen leuk of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties. Jeugdbieb is overal te gebruiken via internet.