Digitale bronnen voor de jeugd

Sommige bronnen op deze pagina zijn alleen te raadplegen binnen de muren van de Bibliotheek in Asten, Deurne, Helmond en Someren. Je kunt de informatie wel altijd afdrukken of mailen.
Tip: In Bibliotheek Helmond kun je op woensdagmiddag (behalve in de schoolvakanties) terecht in de Skoolzone voor hulp bij werkstuk, spreekbeurt en boekbespreking.

Actuele Documentatiebank Jeugd

Actuele databank jeugd

Een compleet overzicht van actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws.

Junior Winkler Prins Online

Junior Winkler Prins online

Interactieve encyclopedie voor de jeugd.

Uittrekselbank jeugdboeken

Uittrekselbank jeugd

Meer dan 700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 110 auteursportretten

Studie Winkler Prins Online

Schrijvers en tekenaars

Wil je iets weten over een schrijver of een tekenaar? We hebben van heel veel schrijvers en tekenaars op een rijtje gezet wanneer ze geboren zijn, welke boeken ze hebben geschreven en waar die over gaan, wat ze allemaal nog meer doen behalve tekenen en schrijven... Kortom, bijna alles. En als je het niet kunt vinden, kun je ons een mailtje sturen.

Per onderwerp links naar informatieve websites, filmpjes en apps voor kinderen. Interessant, boordevol weetjes en feiten, zomaar alleen leuk of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties. 

Jeugd literom

Jeugdliterom

De LiteRom bevat recensies van boeken en artikelen over schrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen

Jouwzoekmachine.nl is de eerste zoekmachine ter wereld die rekening houdt met het leesniveau van de gebruiker. Zo kun je zoeken in je eigen taal, op je eigen niveau, kun je leren hoe iets in elkaar zit. De zoekmachine toont informatie voor de leeftijd zes tot vijftien jaar en op zes niveau’s.