BoekStartdag

BoekStartdag

Zaterdag 3 juni is het BoekStartdag in de Bibliotheek. De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

 

Alle activiteiten zijn gratis! Je hoeft je niet aan te melden.

Activiteiten tijdens BoekStartdag

Boekjes Proeverij

Lactatiekundige

Voorlezen in andere talen

Voorlezen - de tijger slaapt

Muziek fantastique!

Bekijk het complete programma.

   

BoekStartwebinar Voorlezen aan je baby en dreumes: de leukste tips!

In aanloop naar de landelijke BoekStartdag vertelt Jolien Hesselberth in het BoekStartwebinar voor ouders (op donderdagavond 1 juni om 20.00 uur) over voorlezen aan de allerjongsten op een leuke en speelse manier. Een webinar boordevol boekentips!

Lees hier meer


Boekentips


Waarom voorlezen?

Waarom voorlezen

Waarom is voorlezen aan jouw baby zo belangrijk? Naast een fijn momentje samen heeft jouw kindje hier een leven lang plezier van.

Uit onderzoek blijkt dat voorlezen loont: ouders die meedoen met BoekStart en hun baby al vroeg voorlezen, hebben kinderen die hoger scoren op taal. Lees hier alle voordelen.

Waarom voorlezen?

Voorleestips

Voorlezen baby's

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Genoeg redenen om voor te lezen, maar wat lees je voor op welke leeftijd? En hoe doe je dat? Je leest het allemaal hier!

Hoe lees ik voor aan baby's?

BoekStart in de bibliotheek

BoekStart voor jou

Regelmatig zijn er leuke BoekStart activiteiten in de bibliotheek. Ouders, grootouders en kinderopvang zijn van harte welkom.

Er wordt regelmatig een thema besproken. Daarnaast zijn deze activiteiten een leuke gelegenheid om andere ouders te ontmoeten. En samen met je kindje boekjes uitzoeken voor thuis. Jij en/of je kindje nog geen lid? Dat regel je meteen.

Waar en wanneer?