Voortgezet onderwijs

Educatie

Voor het Voortgezet Onderwijs in het werkgebied van Bibliotheek Helmond-Peel, de gemeenten Helmond, Deurne, Asten en Someren, is een speciaal aanbod ontwikkeld. Met dit aanbod sluiten we zoveel mogelijk aan bij de wensen die er leven bij docenten en leerlingen.

Meer weten? Neem contact op met Bettina Bus of Simone de Man van Team Educatie.

Werkstuk of spreekbeurt?

Naar de ThuisBieb

Zoek je informatie voor je spreekbeurt? Of moet je een werkstuk maken voor school? Op jeugdbibliotheek.nl en kun je kiezen uit meer dan 300 onderwerpen. 

Boeken lezen voor school

Naar Lezen voor de Lijst

Zoek je een leesboek voor school? Met Lezen voor de Lijst vind je het boek, e-book of luisterboek dat bij je past. Ook kun je heel gemakkelijk je leesniveau testen.

Niveautest Lezen voor de Lijst

Niveauteast

Alle boeken bij Lezen voor de Lijst zijn ingedeeld op leesniveau. Weet jij nog niet welk niveau je hebt? Doe de niveautest en binnen een paar minuten weet je het!


Onderwijsshop

Met onze webshop vergroten we het gemak om de juiste producten of diensten te vinden met betrekking tot leesbevordering, mediawijsheid en informatievaardigheden.

De online Bibliotheek

Ook bij de online Bibliotheek krijg je toegang tot een wereld aan kennis. Hieronder vind je e-books, online cursussen en luisterboeken van de online Bibliotheek.

Over de online Bibliotheek