Scoor een boek

Scoor een Boek!

Met het project 'Scoor een Boek!' stimuleert de Bibliotheek Helmond-Peel in samenwerking met Helmond Sport, Jibb+ en Leef! kinderen om zoveel mogelijk boeken te lezen ('te scoren') en te bewegen in tien weken. Voetballer Jordy Thomassen is hét gezicht van de campagne en moedigt de kinderen aan met videoboodschappen. 

Lees jij meer dan Jordy?

Scoor een Boek! de Aftrap

Hoeveel boeken ga jij met jouw klas lezen bij de Scoor een Boek! editie 2021 van Bibliotheek Helmond-Peel? Deze week trappen we af. Bekijk de video met Helmond Sport spits Jordy Thomassen en mascotte Loewy the Cat in de hoofdrol.

Voetballers lezen voor

Voetballers lezen voor

Het online voorlezen op woensdagmiddag staat de komende weken in het teken van 'Scoor een Boek!' Elke woensdagmiddag leest een bekende voetballer van Helmond Sport voor uit de leukste boeken.

BiebLab Live

BiebLab Live

In maart staat BiebLab Live in het teken van Scoor een Boek! Elke woensdag om 15.00 uur gaan we sporten, spellen spelen, opdrachten uitvoeren en de leukste boeken scoren! De uitzendingen zijn live en gratis te volgen. Ga je met ons de strijd aan?

Op school scoren

Doe jij met jouw klas mee aan Scoor een Boek!? Bekijk de videoboodschappen van Jordy, lees zoveel mogelijk en bepaal elke week welke boeken in de basis staan. 

Thuis scoren

Thuis doelpunten maken? Het hele gezin kan mee scoren, ook als jouw school niet meedoet aan Scoor een Boek! Los de puzzelverhalen op, maak je eigen TikTok scoringsdansje en bedenk net als Enzo Knol je eigen Olympics.

Vul jouw klassencode in of laat deze leeg als je geen code hebt.

Het gezin met de meeste punten ontvangt een mooie prijs van Helmond Sport. Je kunt meespelen van 1 februari tot 13 april.
 

Speelschema scholen

 1. Aftrap

  Waar: In de klas

  Wanneer: 1-5 februari 2021

  Duur: 30 minuten

  De Leesconsulent bezoekt jouw klas met een topselectie aan boeken, scoreposters én een motiverende videoboodschap van Jordy. Het scoren kan beginnen!
  Is jouw boek uit? Dan scoor je een punt en mag je een voetbalsticker op de poster plakken. Elke week bepaal je met de klas welke boeken in de basis staan.

 2. Rust

  Waar: In de klas

  Wanneer: 8-12 maart 2021

  Duur: 30 minuten

  In de rust wordt de tussenstand opgemaakt. De klas ontvangt opnieuw een videobericht van Jordy en de Leesconsulent bespreekt op een speelse manier de gelezen boeken. Welke boeken zijn favoriet? Welke leestips heb je voor jouw medeleerlingen? En hoe kies je een boek?

 3. Eindsignaal

  Waar: via een livestream Stadion Helmond Sport 

  Wanneer: 13 april 2021

  Duur: 13:00-14:00 uur

  Na 10 weken boeken scoren, is het tijd om de eindstand bekend te maken: hoeveel boeken hebben alle leerlingen samen gelezen? Via een livestream kun je de afsluiting volgen met jouw klas. 

  M.m.v. Helmond Sport, JIBB+ en Leef!

Helmond Sport spelers lezen voor

Sander Vereijken: 'Luuk is laaiend'

Guus Joppen: 'Koen Kampioen'

Stijn van Gassel: 'Het geheim van het 100e doelpunt'

Deze e-books leen je bij de online Bibliotheek

Scoor een Boek! wordt mede mogelijk gemaakt door