Scoor een boek

Scoor een Boek! Editie 2023

Scoren kun je overal! Met die gedachte stimuleert de Bibliotheek Helmond-Peel in samenwerking met Helmond Sport, Jibb+ en Leef! een uniek leesproject voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! De kracht van voetbal wordt ingezet voor het stimuleren van leesmotivatie en leesplezier bij leerlingen en gezinnen. Scoor een Boek! verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen.

In het schooljaar 2022-2023 moedigt profvoetballer Bram van Vlerken de leerlingen aan om zoveel mogelijk boeken te scoren.
 

 1. Aftrap

  Waar: Op school

  Wanneer: 6-10 februari 2023

  Duur: 30 minuten

  We bezoeken jouw groep met een topselectie aan boeken, scoreposters en een motiverende boodschap van Bram. Het scoren kan beginnen!

 2. Rust

  Waar: Op school 

  Wanneer: 13-17 maart 2023 

  Duur: 30 minuten

  De kinderen ontvangen opnieuw een videoboodschap. Op een speelse manier bespreken we de gelezen boeken.

 3. Eindsignaal

  Waar: Stadion Helmond Sport 

  Wanneer: medio april 2023

  Duur: 10:00-11:00 uur

  Na 10 weken scoren, is het tijd om de eindstand bekend te maken: hoeveel boeken hebben alle kinderen samen gelezen? Tijdens de afsluiting in het stadion vindt de feestelijke onthulling plaats.

Scoor een Boek - Thuis editie

Scoor mee met je gezin!
Thuis doelpunten maken en scoren? Hoe gaaf is dat! Bibliotheek Helmond-Peel en Helmond Sport dagen jullie uit! Vanaf 6 februari 2023 kunnen jullie met het hele gezin thuis boeken gaan scoren. Haal in de bibliotheek een thuisposter waar hele leuke leesactiviteiten op staan. Zodra je een leesactiviteit hebt uitgevoerd plak je een sticker op de poster. Is je poster vol? Dan mag je de poster met je gegevens weer in de bibliotheek inleveren en maak je kans op een leuke prijs! 

Wat kun je winnen?
Is je poster vol? Vul je gezinsgegevens in en lever hem vóór 3 april 2023 in bij jouw bibliotheek. Je kunt dan weer een nieuwe poster ophalen. Je maakt kans op wedstrijdkaarten van Helmond Sport voor het hele gezin. Leuke activiteit! Scoren maar! Kom gratis lezen en bewegen in de bibliotheek in onze Scoorweek! Je maakt kennis met Spelers van Helmond Sport die graag een stukje voorlezen en daarna met jou gaan sporten! 

• Woensdag 8 maart 15:00-16:00 uur – Bibliotheek Helmond
• Woensdag 15 maart 15:00-16:00 uur – Bibliotheek Deurne
• Woensdag 29 maart 15:00-16:00 uur – Bibliotheek Someren (ook voor deelnemers uit Asten) 

We zien je graag in de bibliotheek!

Aftrap - Scoor een Boek! Editie 2023


Leestips voor sportfans

Deze e-books leen je bij de online Bibliotheek

Scoor een Boek! wordt mede mogelijk gemaakt door