Scoor een boek

Scoor een Boek!

Met het project 'Scoor een Boek!' stimuleert Bibliotheek Helmond-Peel in samenwerking met Helmond Sport, Jibb+ en Leef! kinderen om zoveel mogelijk boeken te lezen ('scoren') en te bewegen in tien weken. Voetballer Jordy Thomassen is hét gezicht van de campagne en moedigt de kinderen aan met videoboodschappen. 

Scoor een Boek! trapt af op 1 februari 2021.

Binnenkort gaan we scoren...

Hoeveel boeken ga jij scoren bij de Scoor een Boek! editie 2021 van Bibliotheek Helmond-Peel? Binnenkort meer!

In de bieb scoren

Je lees- en beweegvaardigheden verder ontwikkelen? Net als bij voetbal geldt: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. Tijdens het Scoor een Boek! seizoen zijn er allerlei leuke en sportieve activiteiten te doen in onze Bibliotheken. En natuurlijk kun je altijd boeken komen lenen om thuis verder te scoren.


Op school scoren

Zit jij in groep 5 of 6 van de basisschool? Doe dan mee met Scoor een Boek! Helmond Sport voetballer Jordy Thomassen daagt jouw klas uit zoveel mogelijk boeken te scoren in tien weken. Lees jij meer dan Jordy?

Thuis scoren

Thuis doelpunten maken? Vanaf 1 februari 2021 kan het hele gezin mee scoren voor jouw klas! Voer allerlei opdrachten uit zoals sporten met Arjen Robben, moppen tappen met Jochem Myjer en voorlezen uit je favoriete boek.

Speelschema scholen

 1. Aftrap

  Waar: In de klas

  Wanneer: 1-5 februari 2021

  Duur: 30 minuten

  De Leesconsulent bezoekt jouw klas met een topselectie aan boeken, scoreposters én een motiverende videoboodschap van Jordy. Het scoren kan beginnen!
  Is jouw boek uit? Dan scoor je een punt en mag je een voetbalsticker op de poster plakken. Elke week bepaal je met de klas welke boeken het verdienen om in de basis te staan.

 2. Rust

  Waar: In de klas

  Wanneer: 8-12 maart 2021

  Duur: 30 minuten

  In de rust wordt de tussenstand opgemaakt. De klas ontvangt opnieuw een videobericht van Jordy en de Leesconsulent bespreekt op een speelse manier de gelezen boeken. Welke boeken zijn favoriet? Welke leestips heb je voor jouw medeleerlingen? En hoe kies je een boek?

 3. Eindsignaal

  Waar: Stadion Helmond Sport (onder voorbehoud)

  Wanneer: 13 april 2021

  Duur: 13:00-14:00 uur

  Na 10 weken boeken scoren, is het tijd om de eindstand bekend te maken: hoeveel boeken hebben alle leerlingen samen gelezen? Hoe de afsluiting er precies uit gaat zien is nog niet bekend, maar het vindt plaats onder schooltijd.

  M.m.v. Helmond Sport, JIBB+ en Leef!

Scoor een Boek! wordt mede mogelijk gemaakt door