Primair onderwijs

Dienstverlening Primair Onderwijs
Bibliotheek Helmond-Peel biedt een uitgebreid pakket van diensten en producten voor het Primair Onderwijs. Centraal staat het stimuleren van lezen, het bevorderen van leesplezier en het kennismaken met de bibliotheek en er de weg leren vinden. Ook biedt de bibliotheek projecten aan in het kader van taalontwikkeling en ouderbetrokkenheid en op het gebied van mediawijsheid en cultuureducatie.

webshop

De Schoolschrijver

Jørgen Hofmans: schoolschrijver Talentrijk Helmond

Een Schoolschrijverseizoen op jouw school?
Van januari tot en met mei 2018 was Jørgen Hofmans de Schoolschrijver van basisschool Talentrijk in Helmond. De Schoolschrijver is een initiatief van de landelijke stichting De Schoolschrijver met als doel de taalachterstand waarmee 70% van de kinderen de basisschool verlaat te voorkomen, door kinderen enthousiast te maken voor lezen en schrijven. Een half schooljaar lang verzorgt een vaste kinderboekenschrijver (‘de Schoolschrijver’) wekelijks lessen en activiteiten op een school. 

Sanne van Cubiss schreef een mooi artikel over onze Schoolschrijver Jørgen Hofmans: http://www.cubiss.nl/actueel/een-pilletje-om-te-leren-lezen