Primair onderwijs

Dienstverlening Primair Onderwijs
Bibliotheek Helmond-Peel biedt een uitgebreid pakket van diensten en producten voor het Primair Onderwijs. Centraal staat het stimuleren van lezen, het bevorderen van leesplezier en het kennismaken met de bibliotheek en er de weg leren vinden. Ook biedt de bibliotheek projecten aan in het kader van taalontwikkeling en ouderbetrokkenheid en op het gebied van mediawijsheid en cultuureducatie.

Boeken voor kinderen vanaf 6 jaar

Projectenshop 0 tot 12 jaar

Activiteitenshop 0-12 jaar

De Schoolschrijver

Jørgen Hofmans: schoolschrijver Talentrijk Helmond

Het Schoolschrijverseizoen is van start!
Van januari tot en met mei is Jørgen Hofmans de Schoolschrijver van basisschool Talentrijk in Helmond. De Schoolschrijver is een initiatief van de landelijke stichting De Schoolschrijver met als doel de taalachterstand waarmee 70% van de kinderen de basisschool verlaat te voorkomen, door kinderen enthousiast te maken voor lezen en schrijven. Een half schooljaar lang verzorgt een vaste kinderboekenschrijver (‘de Schoolschrijver’) wekelijks lessen en activiteiten op een school. De Schoolschrijver is dit jaar op negen basisscholen in Noord-Brabant actief. Het traject vindt plaats in samenwerking met de lokale bibliotheek, de provinciale coördinatie is in handen van Cubiss.

Sanne van Cubiss schreef een mooi artikel over onze Schoolschrijver Jørgen Hofmans: http://www.cubiss.nl/actueel/een-pilletje-om-te-leren-lezen