Veelgestelde vragen over de Onderwijsshop

Onderwijsshop

Onze Onderwijs webshop is heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Laat je inspireren! Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen opgenomen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op met ons Team Educatie of met jouw leesconsulent van Bibliotheek Helmond-Peel. Ga naar www.bibliotheekhelmondpeel.nl/webshop of klik op de afbeelding op deze pagina. Kijk rond in ons complete aanbod en selecteer op groep, thema of activiteit.

Hoe werkt de onderwijsshop?

Ga naar www.bibliotheekhelmondpeel.nl/onderwijsshop
1: Kies de projecten- of de activiteitenshop
2: Selecteer jouw instelling of school in het uitklapmenu
3: Vul je e-mail adres in (voor ontvangstbevestigingen van bestellingen). Klik op ‘verder’
4: Kijk rond in het aanbod, en beslis wat je voor welke groep wilt bestellen of aanvragen
5: Bestel per activiteit of project
6: Ontvang een e-mail ter bevestiging per bestelling

Wat is het verschil tussen project en activiteit?

In de onderwijsprojectenshop staan Leesbevorderings- en mediawijsheidsprojecten voor onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzalen. Bijv. Themaprojecten 0-4 jaar, Boekenpret, Rode Draad, LiteratuurRijk, Projectcollecties,Tussendoortje Literatuur en Themacollecties.
In de onderwijsactiviteiten-shop staan workshops, cursussen, groepsbezoeken en andere activiteiten aangeboden voor in de klas, de Bibliotheek op School, in de bibliotheek, peuterspeelzaal of kinderopvang. Hierbij is begeleiding van Team Educatie van de Bibliotheek gewenst. Ook vind je hier activiteiten voor leerkrachten en pedagogische medewerkers.

Kan ik alle projecten en activiteiten verzamelen en in 1 x bestellen?

Nee, dat laat het systeem niet toe. Alle educatieve projecten en activiteiten bestel je per stuk of per keer in de Onderwijsshop. Maak een keuze, vul dan gegevens van school en groep in, en druk op ‘verzenden’. Wil je nog meer bestellen? Ga dan gewoon weer terug naar het aanbod en plaats nog een bestelling. 

Waarom wordt geadviseerd om te bestellen vóór 1 juli 2018?

Zorg dat de bestellingen vóór 1 juli 2018 in de webshop gedaan zijn. Zo kunnen wij garanderen dat aan het begin van het nieuwe schooljaar alle projecten op tijd op school aanwezig zijn. Ook na 1 juli is bestellen van losse producten en activiteiten mogelijk. Wij proberen je dan zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Ik zie zo veel mogelijkheden, ik weet niet meer wat ik het beste kan kiezen voor mijn school. Wat nu?

In de folder ‘Samen sterker voor taal en lezen, De bibliotheek voor kinderopvang en primair onderwijs 0-12 jaar 2018-2019’ staat een kleine greep uit ons educatieve aanbod. Al deze projecten en diensten zijn te bestellen via de nieuwe Onderwijsshop.
Als je het moeilijk vindt om een juiste keuze te maken, neem dan contact op met Team Educatie. Wij bespreken dan samen de mogelijkheden en adviseren graag bij het maken van jullie keuze:

  • Hoe werkt de shop?
  • Welke projecten zijn geschikt voor mijn groepen?  
  • Welke activiteiten kan ik doen, bijv. met groep 3? 
  • Wat is nieuw in het aanbod?
  • Algemene vragen over diensten en Bibliotheek op School

Neem contact op met de leesconsulent
 

Mijn school maakt gebruik van het pluspakket, maar ik zie overal bedragen staan. Hoe kan dat?

De bedragen die genoemd zijn, zijn kosten per afname van los project of eenmalige activiteit. Voor de scholen die in de Bibliotheek op school aanpak het pluspakket afnemen zijn de genoemde tarieven niet van toepassing, omdat alle producten en diensten in het pluspakket worden betaald.
Wil je niet per product of activiteit los betalen, maar ook gebruik maken van ons aantrekkelijke all-in pluspakket? Neem contact op met onze accountmanager Educatie, Leonore Assies, tel. 0492-52220.

Ik zie dat ik de Rode Draad per groep los kan bestellen. Hoe werkt dat?

Het is voortaan mogelijk om de Rode Draad projecten niet per definitie voor de hele school te bestellen. Hiermee laten we los dat de hele school op hetzelfde moment meedoet. Dit geeft meer flexibiliteit en wij spelen hier mee in op vragen vanuit het onderwijs. Belangrijk is dat de school hierdoor veel meer eigen keuzes kan maken, passend bij de thema’s en leerlingen op een moment in het schooljaar waar jullie ruimte ervaren om met een Rode Draad project aan de slag te gaan.
Willen jullie met de hele school tegelijk meedoen? Dat kan natuurlijk. Bestel dan voor alle groepen projecten in dezelfde periode en je ontvangt de Rode Draad voor de hele school op hetzelfde moment zoals de school gewend was.
Wil je het aanbod Rode Draad door de bibliotheek laten samenstellen? Wij ontzorgen jullie graag. Kies dan voor de optie ‘1 Rode Draad project voor de hele school.’ Wij raden wel aan om tijdig te bestellen, ervaring leert dat de Rode Draad projecten veel afgenomen worden.

De gegevens van mijn school/instelling kloppen niet meer

Wij houden heel graag de gegevens van de scholen en instellingen waarmee wij samenwerken actueel. Op onze site staat een formulier waarmee je wijzigingen kunt doorgeven. Ook over het aantal groepen, leerlingenaantallen, namen van leerkrachten, schooltijden en vrije dagen worden wij graag geinformeerd middels dit formulier. Zo kunnen we de projecten en activiteiten op maat aanbieden voor jouw school of instelling. Hartelijk dank voor het invullen!

Ik kan mijn school of instelling niet kiezen in de lijst

Als jouw school of instelling ontbreekt in de lijst kun je nog niet bestellen. Neem contact met ons op zodat we jouw school kunnen toevoegen.

Overige vragen en contact

Vragen over het aanbod of de Onderwijsshop? Weet je niet goed welk project interessant is voor jouw school of instelling? Neem voor vragen, het bestellen of de inhoud van educatieve projecten en activiteiten, contact op met Bibliotheek Helmond-Peel, via de leesconsulent of bel 0492-522220.