Onderwijsshop

 1. Leesbevordering

  Binnen deze leerlijn staat leesplezier centraal. Door met plezier te lezen, maakt een kind makkelijk leeskilometers, iets wat hard nodig is om technisch en begrijpend te kunnen lezen. Op een speelse manier worden kinderen in aanraking gebracht met boeken en lezen. Per leerjaar wordt een ander accent gelegd.

 2. Cultuureducatie

  Deze leerlijn omvat kunst, literatuur, erfgoed en media-educatie.
  Cultuur zit boordevol verhalen van mensen door generaties heen. Kijken, luisteren, creëren en reflecteren op eigen werk en dat van anderen staat centraal.

 3. Digitale geletterdheid

  In de huidige maatschappij zijn digitale vaardigheden niet meer weg
  te denken. Digitale geletterdheid bestaat uit: ICT-basisvaardigheden,
  informatievaardigheden, mediawijsheid en computational thinking.

Maak kennis met Team Jeugd & Educatie

Team Educatie

Betrokken en deskundige medewerkers vormen samen het Team Jeugd & Educatie van de Bibliotheek Helmond-Peel. Vanuit een duidelijke visie werken wij mét en vóór scholen en alle kinderen in Asten, Deurne, Someren en Helmond.

We stimuleren lezen, werken aan cultuureducatie en digitale geletterdheid.  Samen met onderwijs en kinderopvang zorgen we ervoor dat leerlingen het plezier in lezen en het gebruik van media vinden én houden.

Nieuwsbrief Educatie

Team Jeugd & Educatie stuurt regelmatig een nieuwsbrief naar scholen en instellingen, met informatie en tips over taal en lezen.

Wil je als professional en samenwerkpartner op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten, en nieuwe producten en diensten?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief, boordevol nieuws, interessante links en weetjes over leesplezier, cultuureducatie en digitale vaardigheden.