Boekenboost

Nieuw: Leesbevorderingsproject BoekenBoost. Meedoen met de BoekenBoost betekent drie jaar lang een gratis pakket met boeken voor de schoolbibliotheek en een gratis lespakket om deze boeken in te zetten! Wij zijn bijzonder trots dat we met drie scholen deel mogen nemen aan dit mooie initiatief. Wij mochten 3 basisscholen uitnodigen om mee te doen aan de BoekenBoost: Het Toverkruid in Asten, de Vuurvogel en Westwijzer in Helmond.

BoekenBoost

De BoekenBoost heeft als doel het leesplezier van de schoolgaande jeugd tot achttien jaar een positieve ‘boost’ te geven door te zorgen voor extra boeken. Kinderen in Nederland lezen steeds minder en hebben minder plezier in lezen. Onderzoek wijst uit dat kinderen die fysieke boeken om zich heen hebben, een grotere kans hebben om te gaan en te blijven lezen (met plezier). Een goede leesomgeving helpt leesachterstanden te verminderen.
Met de BoekenBoost kan de boekencollectie drie jaar lang worden aangevuld met een pakket recente boeken die uitnodigen tot (meer) lezen. Dit project is een initiatief van Stichting CPNB en Stichting Lezen en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij. De coördinatie is in handen van de Bibliotheek.

Hoe werkt het?
Met de BoekenBoost ontvangt de school drie jaar lang bij de campagne Kinderboekenweek (2 t/m 13 oktober 2019) gratis een pakket met de twintig Kerntitels van de Kinderboekenweek. We gaan ervan uit dat school in samenwerking met de Bibliotheek deze boeken actief inzet bij het leesbevorderingsbeleid. Daarvoor ontvangen zij het lespakket dat door de CPNB is ontwikkeld.

Met de BoekenBoost willen we het lezen op scholen graag versterken. Daarnaast hopen wij met de BoekenBoost een duurzame relatie op te bouwen waardoor de school steeds gemakkelijker haar weg vindt naar boeken, naar de bibliotheek en een goed leesklimaat.

Meer info over de Boekenboost vind je hier:
https://www.sponsorreport.nl/kansspelenvriendenloterij-doneert-500-000-euro-voor-nationale-boekenboost/
https://www.cpnb.nl/nieuws/de-nationale-boekenboost-mogelijk-dankzij-vriendenloterij