Eat & Read festival voor het hele gezin. Beleef het mee!

Zaterdag 3 november en zondag 4 november organiseren VVV en Bibliotheek Helmond het Eat & Read festival. Twee dagen lang is er voor jong en oud tussen 12.00 tot 17.00 uur van alles te beleven in Bibliotheek Helmond. En het mooie is, de toegang is gratis!

Het Eat & Read festival sluit aan bij het Foodjaar 2018; in heel Brabant worden foodevenementen georganiseerd en in Helmond gebeurt dat in de Bibliotheek. De maand november staat bovendien bij Nederland Leest in het teken van voeding.

Voor de zondagse brunch met entertainment van o.a. Wim Daniëls moet je vooraf reserveren. Deze brunch is niet gratis. 
Voor een aantal gratis workshops en lezingen kun je ook vooraf inschrijven, zodat je verzekerd bent van een plaats.

Vragen over Eat&Read? Neem contact met ons op. Telefonisch: 0492-522220, vraag naar Hetty de Groot.

Zondagse Brabantse brunch

Kom brunchen op zondag 4 nov. 12.00-14.30 uur, tijdens het Eat&Read festival in Bibliotheek Helmond. Wij serveren een heerlijke Brabantse brunch: van goei soep tot hemelse modder. Tijdens het eten optredens van Wim Daniëls en een verleidelijk muziektheater.

Het Eat&Read festival is gratis. De brunch kost € 16,95 p.p. Deelnemen aan de brunch kan vanaf 14 jaar. Aanmelden voor 1 nov.

Reserveer voor de workshops

Er zijn diverse leuke workshops en lezingen tijdens het Eat&Read festival. Je kunt je nu al aanmelden zodat we een plaatsje voor je kunnen reserveren.

Sneukel-Recepten wedstrijd

We zijn op zoek naar de lekkerste sneukelrecepten. Originele, bijzondere, typisch voor jouw familie, naar eigen smaak aangepaste recepten.

Ontwerp je pannenkoek!

Ontwerp je pannenkoek

Kinderen kunnen naar hartenlust pannenkoeken ontwerpen voor het Pannenkoekschip in Helmond.

Heerlijk smullen van verhalen van Abdelkader Benali

Voormalig stadsschrijver Abdelkader Benali komt op zondag 4 november van 14:45-15:45 uur tijdens het gratis Eat&Read festival smakelijke verhalen vertellen. Aanmelden is gewenst.

Kunstlezing Smakelijk; over eten en drinken in de kunst.

Tijdens het gratis Eat&Read festival geeft kunsthistoricus dr. Ger Jacobs op zondagmiddag 4 november om 15:45 uur een lezing over eten en drinken in de kunst. Vooraf aanmelden gewenst.

Smakelijke verhalen

Natuurlijk wordt er ook voorgelezen tijdens het Eat&Read festival.

In Voorleesbus Blikkie luister je naar de smakelijkste verhalen.  Onze letterkok is ook aanwezig.
In de voorleessalon wordt er (in meerdere talen) voorgelezen met bijpassende hapjes. Naast Nederlandse eetverhalen (Nederland Leest!) kun je luisteren en proeven in  het Arabisch, Spaans en Oeigoers.