Duik met een boek de zomer in!

In de zomer heb je lekker veel tijd om te lezen. Op deze pagina vind je inspiratie om van de zomer een heerlijke leeszomer te maken.

Let op: de bibliotheek heeft in de zomervakantie gewijzigde openingstijden.

De uitleentermijn voor boeken is in de periode van 26 juni t/m 12 augustus standaard 4 weken.

Ben je iets te laat met inleveren? Geen nood! Met jouw Zorgeloos lenen abonnement leen je boetevrij.

Fijne vakantie met veel leesplezier!

VakantieBieb

De VakantieBieb app is hét zomercadeautje van de Bibliotheek voor leden en niet-leden. Of je nu op vakantie gaat of thuisblijft, in de VakantieBieb vind je meer dan 60 mooie e-books voor het hele gezin.
Gratis!

De VakantieBieb kun je downloaden voor Android in de PlayStore en voor iOS in de AppStore. De VakantieBieb sluit op 31 augustus 2017.

Zomerprogramma voor de jeugd

Zomerprogramma jeugd

Tijdens de schoolvakantie heeft Bibliotheek Helmond-Peel weer een speciaal ontdek-zomerprogramma. Iedere week leuke workshops voor kinderen in allerlei leeftijden. Workshops van de TechniekBieb, Mad Science en Curiosity World worden aangeboden in alle 4 de vestigingen. Kijk in onze agenda welke workshop je in welke vestiging kunt volgen. Meld je snel aan, want vol = vol!

Voorlezen:

In de zomervakantie wordt er elke woensdagmiddag voorgelezen in Bibliotheek Helmond.

In Bibliotheek Deurne is het voorlezen op woendagmorgen. In Asten en Someren wordt er niet voorgelezen in de zomervakantie. 

Kijk hier voor de data en de tijden van het voorlezen.

Leen een zomerpakketje en laat je verrassen

Heb jij ook moeite om een leuk boek te vinden? Laat je je graag verrassen? Kom dan naar de bibliotheek en leen een ‘zomerpakketje’. In het pakket zit een boek wat een van onze bibliotheekmedewerkers voor je heeft uitgezocht. Leen het pakketje via de zelfservice en geniet ervan!

Het pakketje is gratis te leen voor leden en de uitleentermijn is 4 weken. Kom voor een pakketje naar de bibliotheek in Asten, Deurne, Helmond of Someren.
Let op, in de vakantie zijn er gewijzigde openingstijden.
 

Gratis lunch of koffie met gebak

Leen van 1 juli t/m 31 augustus dvd’s, boeken, tijdschriften en/of cd’s bij jouw bibliotheek en spaar voor een heerlijke lunch bij Lunch- en Leescafé De Bieb in Helmond of bij Gastvrij & Zo in Deurne. Per bibliotheekbezoek krijg je 1 krabbel in je spaarkaart. Bij drie bezoeken heb je al koffie met gebak verdiend. Bij vijf bezoeken krijg je van ons een gratis lunch (hierbij is een drankje verplicht en voor eigen rekening). Van 1 september t/m 30 september kunnen de volle spaarkaarten bij alle locaties van Bibliotheek Helmond-Peel verzilverd worden, waarna je een lunch- of koffiebon krijgt. Deze bon is geldig in september en oktober. Leuke actie toch? Zo wordt lezen in de zomer nog leuker!

Selfieactie

Selfieactie #zomerlezenBHP

Maak een foto van jezelf met jouw zomerboek. Deel deze foto op Facebook en tag de Bibliotheek Helmond-Peel of gebruik #ZomerlezenBHP op Instagram of Twitter. Deel je foto voor 31 augustus 2017 en win! De eerste prijs is een VVV-bon t.w.v. €40,-. De tweede prijs een PeelSneukelboekje van VVV Helmond-Peel en de derde prijs is het originele ‘Blik uit Helmond’.

VakantieLuisteren met mooie toptitels

VakantieLuisterBieb

Luisterboeken zijn hot!
Speciaal voor liefhebbers van luisterboeken hebben we deze zomer vijf toptitels beschikbaar die voor iedereen, leden en niet-leden, te beluisteren zijn. 
Naast deze toptitels zijn er nog veel meer mooie titels te beluisteren die perfect zijn voor de zomervakantie. Laat het VakantieLuisteren maar beginnen.

Voorlezen in de speeltuin in Helmond

Voorleesbus Blikkie staat iedere woensdagmiddag in de zomervakantie (woensdag 19 juli t/m woensdag 23 augustus) van 14.00 – 16.00 uur in Speeltuin Helmond-West en alle kinderen in de speeltuin zijn natuurlijk van harte welkom om te komen luisteren naar het voorlezen.

Ik ga op vakantie en neem mee: mijn icarus bibliotheek e-reader

Spaarlezen voor de jeugd

Jeugdleden kunnen vanaf 10 juli het invulboekje “Duik met een boek de zomer in!” meenemen in de Bibliotheek. Spaar vanaf 17 juli 3 emoji stickers. Voor elk gelezen boek krijg je 1 sticker. Boekje vol? Dan krijg je een gratis filmkaartje voor een filmvoorstelling na de zomervakantie.

De VakantieBieb ook de jeugd

In de VakantieBieb staan meer dan 60 titels voor jong en oud.