Nederland Leest

Reis naar alle hoeken van de wereld: lees een boek

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In boeken en verhalen kunnen we naar alle hoeken van de wereld afreizen: we kunnen andere contintenten en culturen bezoeken, maar ook in onze eigen omgeving de grens over gaan. In november 2021 leest heel Nederland daarom één boek: 'De wandelaar' van Adriaan van Dis. Lees en praat mee in de Bibliotheek. 

Lees of luister naar het boek van Nederland Leest en Nederland Leest Junior

Online leesclub

Om met elkaar in gesprek te kunnen gaan over het Nederland Leest boek van 2021 organiseren we donderdag 25 november een (online?) leesclub rondom ‘De Wandelaar' van Adriaan van Dis. Begin alvast met lezen, we maken later meer details bekend.


Adriaan van Dis De wandelaar

roman

Wanneer een 60-jarige Nederlandse rentenier in Parijs opeens een straathond in huis krijgt, leert hij tijdens wandelingen met het dier het andere Parijs kennen, een stad vol daklozen, junkies, bedelaars en vooral talloze illegalen. Zijn geweten gaat opspelen.

Bekijk dit boek


Nederland Leest Junior

Lezen van en praten over een boek in de klas, aansluitend bij landelijke campagne Nederland Leest Junior!

Binnenkort volgt meer informatie.

Tjibbe Veldkamp Katvis

Ate (14) heeft maar één vriend: Baptiste, die hij online heeft ontmoet. Wanneer Baptiste laat weten dat hij geldproblemen heeft, besluit Ate hem in Brussel op te zoeken. Maar dan ontdekt Ate dat Baptiste niet alles over zichzelf heeft verteld en zich...

Bekijk dit boek

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten