Nederland Leest 2019

Nederland Leest

November is Nederland Leest maand. Van 1 t/m 30 november kunnen bibliotheekleden (18+) op vertoon van hun bibliotheekpas een geschenkboek ophalen (*) met als thema: Duurzaamheid.

HEEL NEDERLAND LEEST JAN WOLKERS TIJDENS NEDERLAND LEEST 2019

Nederland Leest

Bibliotheken door het hele land staan in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid in november 2019. Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de Bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel 'Winterbloei'. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Aaf Brandt Corstius schrijft columns bij de teksten van Jan Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart.

Winterbloei is de hele maand november verkrijgbaar in de Bibliotheek (*) voor leden vanaf 18 jaar, op vertoon van hun bibliotheekpas. Bibliotheekleden kunnen de bundel ook downloaden als e-book via de online Bibliotheek.

Nederland Leest Junior, dit jaar een heruitgave van 'Borealis' van Marloes Morshuis, sluit naadloos op het thema 'Duurzaamheid' aan. 25 groepen 7/8 en brugklas vmbo in Helmond-Peel doen hieraan mee. De leerlingen lezen het boek en gaan met elkaar in debat over de klimaatproblematiek. Leesconsulenten van de Bibliotheek introduceren het boek en thema in de klas en sluiten het af.

Er worden in het kader van duurzaamheid diverse activiteiten georganiseerd in onze Bibliotheken. In Asten en Someren in samenwerking met het IVN. In Helmond met Groen4Life. In Deurne met de Ossenbeemd. In Helmond gaat VN jongerenvertegenwoordiger Hajar Yagkoubi in gesprek met de bezoekers over jongeren en klimaat.

November = Duurzaam

Is het uitlenen van boeken en e-books al duurzaam, in de maand november staan wij extra stil bij dit thema. Iedereen die (weer) lid wil worden krijgt in november 5 euro korting op het abonnementsgeld. En natuurlijk krijg je ook direct het Nederland Leest boek 'Winterbloei' cadeau. Ook onze herbruikbare bibliotheektassen zijn extra voordelig in november.

Ben jij actief rondom het thema duurzaamheid en wil jij een bijdrage leveren aan onze themamaand in wat voor vorm dan ook? Meld je aan en wij nemen graag contact met je op.


Boekentips van onze redactie

Nederland Leest leesclub op Hebban

Rondom de Nederland Leest-campagne organiseert Hebban in samenwerking met de Nederlandse bibliotheken online leesclubs om 'Winterbloei' van Jan Wolkers te bespreken. Met de bij de bibliotheken gratis af te halen verhalenbundel (*) kun je aansluiten bij de leesclub van onze Bibliotheek.

De eerste week van november heb je de tijd om het boek te lezen, in de weken daarna gaan we met elkaar in discussie. De leesclub speelt zich online af op de website van Hebban.

E-books

Boeken voor de jeugd

* Zo lang de voorraad strekt!