Biografie & Waargebeurd

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Nu ik je zie

  Merlijn Kamerling

  Beschrijving van het leven en de persoon van acteur en zanger Antonie Kamerling (1966-2010) aan de hand van gesprekken die zijn zoon Merlijn tien jaar na zijn vaders dood had met twaalf mensen die dicht bij hem stonden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Nu ik je zie

 • 1936

  Auke Kok

  Uitvoerig verslag van de Olympische Spelen in Berlijn in 1936, met de nadruk op de Nederlandse deelname aan deze omstreden nazi-spelen, in het bijzonder van de succesvolle zwemster Rie Mastenbroek en de sprinter Tinus Osendarp.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van 1936

 • Agent Zigzag

  Ben Macintyre

  Een Engelse beroepscrimineel doet de Duitse bezetter het voorstel om voor hen te spioneren. Na lang wachten krijgt hij toestemming en wordt hij in Engeland gedropt met een aantal opdrachten.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Agent Zigzag

 • Zeeuws geluk

  Carolijn Visser

  Verhalen van Zeeuwse ouderen over hun jeugd en leven, opgetekend tijdens een kort verblijf in verzorgingstehuizen op Noord-Beveland en Walcheren, waarbij de schrijfster ook herinneringen opdiept aan haar jeugd in Middelburg in de jaren zestig.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zeeuws geluk


Boek van de maand

Je bent jong en je krijgt wat

Monique van Loon

In de tijd dat de schrijfster zo'n zestig uur per week werkte voor het onlinemagazine Culy over voeding en culinaire zaken, dat ze zelf had bedacht en opgezet, kreeg ze baarmoederhalskanker. Intussen is zij naar zich laat aanzien met blijvend succes behandeld.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken