Jeugd­bibliotheek

Ontdek wat de Bibliotheek voor je heeft

Vakantieprogramma in de Bibliotheek

Vakantielezen voor de jeugd

Deze zomervakantie is de Bibliotheek jouw reisleider. Met de thuiseditie van Vakantielezen beleef je samen de leukste avonturen. Ga gratis mee op reis en maak kans op leuke prijzen!


Klik op je leeftijd en ontdek wat de Bibliotheek nog meer voor je heeft

Leuke tips voor thuis

Download het gratis 'Zomerthuisblijfklooiboek'

Populair

Voorleesfilmpjes: De Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Voor kinderen van 0-10 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Voorleesfilmpjes: Bereslim

Van interactieve prentenboeken tot leerzame spelletjes voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount. 


Lezen


Opzoeken

  • Jeugdbieb Naar Jeugdbieb

    Op Jeugdbieb vind je links naar informatieve websites, filmpjes en apps.

    Bekijk details van Jeugdbieb

  • Delpher Naar Delpher

    Op Delpher vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. Full-text online. Log in met je Bibliotheekaccount.

    Bekijk details van Delpher

Boekjes&Babbels

BoekStart

Kleine kinderen van 0 tot 4 jaar zijn extra welkom in de Bibliotheek, samen met hun papa, mama, opa, oma of kinderdagverblijf, bij het gezelligste uurtje in de Bieb: Boekjes&Babbels.
Ontmoet andere ouders onder het genot van een kopje koffie of thee, laat je informeren rondom een thema en luister samen naar het voorlezen.

Het TechLab

TechLab

Binnenkort wordt er een TechLab geopend in Bibliotheek Helmond waar je van alles kunt ontdekken en kunt experimenteren met de nieuwste media. 
Met onze Digi-thuistips leer je nieuwe maaktechnieken vanuit thuis! Volg online workshops, doe de proefjes of maak een spannende speurtocht. Kijk op onze TechLab pagina.

Media Ukkie Dagen

Media Ukkie Dagen

Boek, site, app: samen spelen op het web
Jonge kinderen vinden razendsnel hun weg in deze wereld vol media. Ze kijken hun favoriete kindertelevisie en bladeren door boekjes. Ze swipen vliegensvlug naar filmpjes op YouTube en spelen graag spelletjes op de tablet.
Als ouder of opvoeder wil je je kind hierbij begeleiden. Maar hoe doe je dat eigenlijk?