Jeugd & Jongeren

Boekjes&Babbels

BoekStart

Kleine kinderen van 0 tot 4 jaar zijn extra welkom in de Bibliotheek, samen met hun papa, mama, opa, oma of kinderdagverblijf, bij het gezelligste uurtje in de Bieb: Boekjes&Babbels.
Ontmoet andere ouders onder het genot van een kopje koffie of thee, laat je informeren rondom een thema en luister samen naar het voorlezen.

Het TechLab

TechLab

Binnenkort wordt er een TechLab geopend in Bibliotheek Helmond waar je van alles kunt ontdekken en kunt experimenteren met de nieuwste media. 
Met onze Digi-thuistips leer je nieuwe maaktechnieken vanuit thuis! Volg online workshops, doe de proefjes of maak een spannende speurtocht. Kijk op onze TechLab pagina.

Media Ukkie Dagen

Media Ukkie Dagen

Boek, site, app: samen spelen op het web
Jonge kinderen vinden razendsnel hun weg in deze wereld vol media. Ze kijken hun favoriete kindertelevisie en bladeren door boekjes. Ze swipen vliegensvlug naar filmpjes op YouTube en spelen graag spelletjes op de tablet.
Als ouder of opvoeder wil je je kind hierbij begeleiden. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Blikkie de voorleesbus

Vrijwilligers zijn met de Voorleesbus bezig aan een reis op weg naar 100% leesplezier bij kinderen. De Voorleesbus rijdt naar kinderopvanglocaties en basisscholen en andere plekken in Helmond en de Peel waar kinderen samenkomen.

Digitale bronnen voor de jeugd

Digitale bronnen jeugd

De Bibliotheek biedt toegang tot digitale informatie over boeken en schrijvers, actuele onderwerpen en jeugdencyclopedie├źn. Deze bronnen zijn te raadplegen in de Bibliotheek. Bibliotheekleden kunnen deze informatie ook thuis gebruiken. 

Yoleo: karaokelezen met je biebpas

Yoleo

Yoleo maakt lezen leuk en makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Je kunt nu met je bibliotheekpas gratis boeken lezen met Yoleo.