Jeugd & Jongeren

Kleur/ontwerpwedstrijd Literaire Speeltuin

Kleur/ontwerpwedstrijd Literaire Speeltuin

Doe je mee?
Volgend jaar opent het Burgemeester Geukerspark in Helmond, tegenover de bibliotheek. Wij willen ons sterk maken om een speelplek te ontwikkelen. Denk jij met ons mee? Maak een ontwerp en win leuke prijzen. Teken een complete speeltuin, maak een boekfiguur, een speeltoestel, of iets anders.
De inleverdatum is voorbij, de uitslag volgt nog.

Het TechLab

TechLab

In mei 2020 wordt er een TechLab geopend in Bibliotheek Helmond waar je van alles kunt ontdekken en kunt experimenteren met de nieuwste media. 
Bouw mee aan het TechLab of doe mee aan de Expedities.

Yoleo: karaokelezen met je biebpas

Yoleo maakt lezen leuk en makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Je kunt nu met je bibliotheekpas gratis boeken lezen met Yoleo.

Blikkie de voorleesbus

Vrijwilligers zijn met de Voorleesbus bezig aan een reis op weg naar 100% leesplezier bij kinderen. De Voorleesbus rijdt naar kinderopvanglocaties en basisscholen en andere plekken in Helmond en de Peel waar kinderen samenkomen.

Digitale bronnen voor de jeugd

De Bibliotheek biedt toegang tot digitale informatie over boeken en schrijvers, actuele onderwerpen en jeugdencyclopedie├źn. Deze bronnen zijn te raadplegen in de Bibliotheek. Bibliotheekleden kunnen deze informatie ook thuis gebruiken.