6 tot 12 jaar

Ben je tussen de 6 en 12 jaar en zoek je leuke boeken of informatie over boeken of schrijvers? Hier vind je leuke leestips, het laatste boekennieuws en informatie over schrijvers en illustratoren. Ook kun je zien welke voorstellingen en tentoonstellingen over boeken en lezen je kunt bezoeken. En natuurlijk hebben wij ook informatie voor school.

Boeken voor kinderen vanaf 6 jaar

Jeugd e-books lenen bij de online Bibliotheek

e-books lenen voor de jeugd Naar de online Bibliotheek

Skoolzone

Skoolzone

Elke woensdag (behalve in schoolvakanties) kun je van 14.30-16.00 uur terecht in de Skoolzone in Bibliotheek Helmond voor al je vragen over spreekbeurten, werkstukken en boekbesprekingen.

Boekennieuws

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.

Info voor werkstuk of spreekbeurt

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

Interactieve animaties

Interactieve animaties

Heb je informatie nodig over de aarde, de mens, dieren en planten of techniek? Interactieve animaties zijn nu beschikbaar. De thema's zijn: De aarde, De mens, Dieren & planten en Techniek. Bekijk de mogelijkheden!

Makkelijk Lezen Plein

De voorleeshoek

De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Er is voor iedere leeftijdscategorie en elk thema wel een leuk boek te ontdekken. Op dit moment kun je de filmpjes alleen bekijken in de Bibliotheek. In de loop van 2018 komen ze ook beschikbaar voor thuisgebruik.

Schrijvers en tekenaars

Wil je iets weten over een schrijver of een tekenaar? We hebben van heel veel schrijvers en tekenaars op een rijtje gezet wanneer ze geboren zijn, welke boeken ze hebben geschreven en waar die over gaan, wat ze allemaal nog meer doen behalve tekenen en schrijven... Kortom, bijna alles. En als je het niet kunt vinden, kun je ons een mailtje sturen.

Wolven en prinsessen

De gelaarsde kat, Repelsteeltje, Assepoester.... Alles over sprookjes op een rij.

Auteur van de maand