BiebBouwers

Hieperdepiep hoera!

De inzendingen zijn gesloten. De uitslag maken we binnenkort bekend. Omdat de Bibliotheek nu gesloten is kan dit iets langer duren.

Het TechLab in Bibliotheek Helmond is op 8 september officieel geopend! Om dat te vieren, kun je meedoen aan BiebBouwers, de Minecraftchallenge van de Bibliotheek, en kans maken op een leuke prijs! Ben je tussen de 8 en 14 jaar oud en woon je in Asten, Deurne, Helmond of Someren? Doe dan mee!

In onze bieb kun je, naast boeken lezen en lenen, ook aan de slag met de nieuwste snufjes in het TechLab. Zo leer je robots programmeren, radioprogramma’s maken en video’s opnemen met het green screen.

Maar wat zou jij graag willen doen in de Bibliotheek over 10 jaar?

Help jij Demira een handje?

Demira vraagt jouw hulp!

Demira van Vaals is pas afgestudeerd en (in haar eigen woorden) "nu al de beste architect van op zijn minst de wereld". Toch heeft ze wat moeite met haar nieuwste opdracht: het bouwen van een supermoderne bibliotheek. Ze heeft namelijk geen idee hoe die eruit zou moeten zien! Demira is radeloos en vraagt jou om hulp.

Bouw de bibliotheek van de toekomst in Minecraft!

Download de opdracht, bekijk de video en ga snel aan de slag!

Download de opdracht

Bekijk de video

CoderDojo organiseert op zaterdag 3 oktober een Minecraft workshop

Borrelen de ideeën al? Ga thuis snel aan de slag of kom naar de Minecraft workshop op zaterdag 3 oktober tijdens CoderDojo. Voor vragen en hulp kun je ook terecht bij Skoolzone tijdens de inloop woensdagmiddagen in Bibliotheek Helmond. Meld je van tevoren wel even aan.

Meld je hier aan

Klaar? Insturen maar!

Ben je klaar? Goed gedaan! Maak nu een aantal screenshots van je prachtige bouwwerk (of een filmpje als je weet hoe dat moet) en stuur deze uiterlijk 24 oktober 2020 naar het e-mailadres activiteiten@bibliotheekhelmondpeel.nl

Onder de inzendingen verloten we een leuke prijs. Deze wordt uitgereikt tijdens CoderDojo op zaterdag 7 november. Vergeet niet je naam, leeftijd en woonplaats te vermelden.


BiebBouwers wordt mede mogelijk gemaakt door:
De Bibliotheek, Probiblio, Provincie Zuid-Holland, Erfgoedhuis Zuid-Holland en Provincie Noord-Holland.