Zorgeloos Lenen

Gepubliceerd op: 1 november 2016 09:00

Vanaf 1 januari 2017 GEEN telaat- en leengeld meer bij de Bibliotheek Helmond-Peel!

De bibliotheek Helmond-Peel wijzigt en vereenvoudigt haar tarieven.

Per 1 januari 2017 introduceert de bibliotheek één nieuw abonnement: ‘Zorgeloos Lenen’. Met dit nieuwe abonnement zijn de telaat- en leengelden verleden tijd. Directeur Ruud Hakvoort aan het woord: “We hebben dit besluit genomen om beter te kunnen inspelen op de wensen van de klant: één duidelijk abonnement zonder allerlei uitzonderingen. Met name wordt de grootste ergernis over de telaatgelden hiermee weggenomen.”
Het nieuwe abonnement gaat € 42,- per jaar kosten, omgerekend slechts € 3,50 per maand! Hiermee volgt de bibliotheek Helmond-Peel de landelijke richtlijn die opgesteld is door de Koninklijke Bibliotheek, waarmee het lenen van e-books mogelijk blijft. Tot 18 jaar blijft het abonnement helemaal gratis (en ook zonder telaat- en leengelden).

Voordeel voor iedereen!
Heb je nog een ‘oud’ abonnement? Alle oude abonnementen worden automatisch omgezet naar dit nieuwe Zorgeloos Lenen abonnement, zodat alle bibliotheekleden vanaf januari 2017 meteen al zorgeloos, zonder telaat- en leengelden, kunnen lenen. Pas op het moment van verlenging van het abonnement zal het nieuwe ’Zorgeloos lenen’ tarief in rekening gebracht gaan worden.
Bibliotheekleden ontvangen in december 2016 hierover meer informatie.