Zorgeloos Lenen

Gepubliceerd op: 1 november 2016 09:00

Vanaf 1 januari 2017 GEEN telaat- en leengeld meer bij de Bibliotheek Helmond-Peel!

De bibliotheek Helmond-Peel wijzigt en vereenvoudigt haar tarieven.

Per 1 januari 2017 introduceert de bibliotheek één nieuw abonnement: ‘Zorgeloos Lenen’. Met dit nieuwe abonnement zijn de telaat- en leengelden verleden tijd. Directeur Ruud Hakvoort aan het woord: “We hebben dit besluit genomen om beter te kunnen inspelen op de wensen van de klant: één duidelijk abonnement zonder allerlei uitzonderingen. Met name wordt de grootste ergernis over de telaatgelden hiermee weggenomen.”
Het nieuwe abonnement kost t/m dec. 2019 € 42,- per jaar. Omgerekend slechts € 3,50 per maand! Hiermee volgt de bibliotheek Helmond-Peel de landelijke richtlijn die opgesteld is door de Koninklijke Bibliotheek, waarmee het lenen van e-books mogelijk blijft. Tot 18 jaar blijft het abonnement helemaal gratis (en ook zonder telaat- en leengelden).

Aanvulling dec. 2019:
Het tarief wijzigt per 1 januari 2020 naar 44 euro per jaar.