We bouwen een TechLab

Gepubliceerd op: 2 juni 2020 14:08

Werk in uitvoering aan ons TechLab in Bibliotheek Helmond. Deze en volgende week kun je in Bibliotheek Helmond overlast hebben van de werkzaamheden op de 1e verdieping. Daar wordt flink geklust en gebouwd aan het nieuwe TechLab. Kinderen kunnen hier binnenkort gaan experimenteren met de nieuwste media en technologie.

Taal en technologie met elkaar verbinden

Scholen in Asten, Deurne, Helmond en Someren kunnen in het nieuwe TechLab terecht voor een groepsbezoek en er worden allerlei naschoolse activiteiten en workshops georganiseerd. Tijdens deze activiteiten worden taal en technologie met elkaar verbonden. Zo leren kinderen de taal van programmeren ontdekken met LEGO®, verplaatsen ze zich in een verhaal met behulp van het green screen en programmeren ze gedichten.

Veel kinderen hebben interesse voor robots, programmeren, gamen, filmtechnieken, ontwerpen en alle andere technische mogelijkheden die deze tijd ons biedt. Op school maken kinderen hier kennis mee, maar wat als je meer wilt? Vanuit deze gedachte start de Bibliotheek Helmond-Peel met het TechLab.

De kinderen leren allerlei vaardigheden inzetten die passen bij de 21e eeuw. Denk hierbij aan creatief en kritisch denken, probleemoplossend werken en het inzetten van computertaal.