Expo: 'Vrij naar Karel Appel'

Gepubliceerd op: 25 juni 2020 22:46

De sculpturen en de schilderstukken die van 1 juli t/m 26 september in Bibliotheek Someren te zien zijn, zijn gemaakt door de kinderen van teken-en schildercursus ’t Kinderpalet.

De kinderen hebben de kunstenaar Karel Appel en de werken die hij maakte ‘bestudeerd’.Karel Appel behoorde tot de Cobra-groep welke geïnspireerd werd door de puurheid en eenvoud van kindertekeningen.

Appel heeft ook veel sculpturen gemaakt van oud sloophout, oud speelgoed en andere afgeschreven materialen. De kinderen hebben – licht gebaseerd op de stijl van Karel Appel – ieder zelf een schilderij en een sculptuur gemaakt.

Veel plezier met het bekijken van deze tentoonstelling die te zien zal zijn tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Someren van 1 juli t/m 26 september.

Het kinderpalet is een cursus tekenen en schilderen voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. De kinderen maken op een speelse manier kennis met de verschillende beeldelementen, zoals compositie, dieptewerking, kleur, overlappingen enz.
Voor informatie over ’t Kinderpalet kunt je contact opnemen met: Elfri van der Weerden
M: elfri@elfri.info W: www.elfri.info