Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 14 februari 2022 15:06

In de week van 14 tot 18 februari worden de lokale rondes gehouden van de jaarlijkse Voorleeswedstrijd. Wie worden dit jaar de Voorleeskampioenen van Asten, Deurne, Helmond en Someren?

Wat is de Nationale Voorleeswedstrijd?

De grootste leesbevorderingswedstrijd van Nederland vindt in 2022 voor de 29e keer plaats. Heel veel kinderen uit groep 7 en 8 laten in de maanden december- februari hun voorleestalent zien en vooral horen tijdens de school-, lokale en regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen.

Er worden door de Bibliotheek Helmond-Peel 4 lokale wedstrijden georganiseerd: in Asten, Deurne, Helmond en Someren.

Vanwege de coronamaatregelen kan de Bibliotheek helaas ook dit jaar geen live voorleeswedstrijd houden. Alle kampioenen hebben een filmpje ingestuurd dat de jury live bekijkt. Op school wordt in de klas van de schoolkampioenen via het scherm meegekeken naar de wedstrijd. Zo zien ze ook de uitslag van de wedstrijd.

Op zaterdagmorgen 12 maart vindt de Brabantse halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7 - 8 plaats in Goirle. Meer dan zestig voorlezers gaan daar voorlezen uit hun favoriete boek en worden bekeken door een vakkundige jury. De winnaars van de halve finale gaan naar de Brabantse finale en uiteindelijk gaat de Brabantse Voorleeskampioen deelnemen aan de landelijke finale op 25 mei 2022.