Voorleeskampioen Deurne

Gepubliceerd op: 28 februari 2019 11:30

Veertien Deurnese schoolkampioenen gingen de strijd aan om de titel: 'Voorleeskampioen Deurne 2019'. Winnaar werd Dani Koetsier van de Gerardusschool Deurne.Tweede werd Noémi van Asten van Basisschool D'n Heiakker.

Spannende wedstrijd

Tijdens deze ochtend werd door een deskundige jury de 'Voorleeskampioen van Deurne 2019' bepaald. De wedstrijd was in 2 rondes, waarna de 2 winnaars van elke ronde tegen elkaar streden in de spannende finale. Winnaar werd Dani Koetsier van de Gerardusschool. Dani las voor uit het boek 'Harry Potter en de steen der wijzen' van J.K. Rowling. Hij las een ijzingwekkend fragment voor, de zaal was helemaal stil. Tweede werd Noémi van Asten van basisschool d’n Heiakker. Het stukje over juffrouw Pots, een erg vreemde juf, werd heel overtuigend voorgelezen. Juffrouw Pots is een boek van Tosca Menten.

De jury bestond uit Thijs Remmerswaal en Jos Rijntjes, voormalig directeuren basisonderwijs en Sanne Respen, leesconsulent van de Bibliotheek Helmond-Peel. De organisatie was in handen van de Bibliotheek en de presentatie werd verzorgd door Len Copal.

De volgende leerlingen deden mee aan de wedstrijd:

d’n Bogerd: Mies Terheijden
de Brigantijn: Fenne Albrecht
de Bron: Evyanne Görtzen
Gerardusschool: Dani Koetsier
de Hasselbraam: Nora van den Berkmortel
d’n Heiakker: Noémi van Asten
de Peelparel: Pien Nijhoff
de Piramide: Shayenna Seker
Tijl Uilenspiegel: Fiene Bakker
de Wegwijzer: Anouk Blonk
St. Willibrordus Deurne: Nora Hoogers
St. Willibrordus Neerkant: Fleur Meulen
de Zeilberg: Jedi Hullegie
de Zonnebloem: Guus van Zuijlen

Voorleeskampioen Dani mag nu verder naar de regionale ronde in Goirle en misschien ook nog naar de provinciale en landelijke finale. Wij wensen hem veel succes!

Het Weekblad voor Deurne maakte een mooie fotoreportage van de voorleeswedstrijd. Fotograaf Marius van Deursen.