Voorleeskampioenen Someren en Asten

Gepubliceerd op: 31 januari 2019 16:45

Tessa Kusters van Basisschool ‘t Rendal heeft de Voorleeswedstrijd in Someren gewonnen. Lynn van Eersel van Het Talent in Asten heeft de Voorleeswedstrijd in Asten gewonnen.

Voorleeskampioen van de gemeente Someren

Winnares VLW Someren Tessa Kusters

Tessa Kusters van Basisschool ‘t Rendal heeft de Voorleeswedstrijd in Someren gewonnen. Ze heeft voorgelezen uit het boek 'De Gorgels' van Jochem Myjer.

De lokale ronde van de voorleeswedstrijd in Someren werd gehouden op 31 januari in de Ruchte. Er waren acht schoolwinnaars die elk een zelfgekozen fragment uit een boek voorlazen wat maximaal vijf minuten mocht duren. De inzet van de voorleeswedstrijd is de titel ‘Voorleeskampioen van de gemeente Someren’ hieraan is een wisselbeker verbonden. Verder mag de winnaar door naar de regionale ronde die in Goirle gehouden zal worden.
De juryleden waren: Wethouder Louis Swinkels, gemeente Someren, Laurien van Horssen, van logopedie&dyslexie groepspraktijk Eilers en Petra van Bussel, voormalig leerkracht.

De wedstrijd werd gepresenteerd door 'de Directeur van lettercircus Yoyo' (Len Copal van Kindertheater Len Copal).

Bekijk het fotoalbum op Siris

Voorleeskampioen van de gemeente Asten

Lynn van Eersel heeft de VLW in Asten gewonnen

Voorleeskampioen van de gemeente Asten werd Lynn van Eersel van Basisschool Het Talent. Ze las voor uit het boek 'De Heksen' van Roald Dahl.

Op 31 januari was de lokale ronde van de Voorleeswedstrijd van de gemeente Asten in De Klepel in Asten.
Er waren negen schoolwinnaars die elk een zelfgekozen fragment uit een boek voorlazen wat maximaal vijf minuten mocht duren. De inzet van de voorleeswedstrijd is de titel ‘Voorleeskampioen van de gemeente Asten’, hieraan is een wisselbeker verbonden. Verder mag de winnaar door naar de regionale ronde die in Goirle gehouden zal worden.
De jury bestond uit de volgende personen: mevrouw Janine Spoor, wethouder gemeente Asten, mevrouw Dienie koolen, Asten logopedische praktijk Koolen-Goossens en mevrouw Rita Meulendijks, coördinator front office Bibliotheek Helmond-Peel.

Ook in Asten werd de wedstrijd gepresenteerd door Len Copal.

Bekijk het fotoalbum op Siris