Verbouwing/herinrichting bibliotheek Helmond

Gepubliceerd op: 7 september 2017 09:36

Herinrichting bibliotheek Helmond, maar de bibliotheek blijft gewoon open! Op dit moment vindt er in de Helmondse bibliotheek een interne verhuizing plaats; de collectie die nu op de tweede etage is geplaatst wordt naar beneden gebracht. Hierdoor staan straks alle materialen op de begane grond en eerste etage.

VVVHelmond verplaatst

De jeugdafdeling verandert niet, deze is immers vorig jaar al aangepast en feestelijk heropend; de collectie voor volwassenen krijgt gedeeltelijk een nieuwe plaats. Op de begane grond vind je straks de landen- en kunstboeken. Alle reisgidsen en boeken over kunst worden in de witte vakkenkast geplaatst in de voormalige VVV-hoek. VVVHelmond vind je meteen als je binnenkomt.
In de tentoonstellingsruimte op de eerste etage wordt het grootste gedeelte van de informatieve collectie geplaatst. Deze is voorafgaand aan deze verhuizing gescreend op (te) oude materialen, welke uit de collectie zijn verwijderd. Ook de betaal- en printfaciliteiten verhuizen naar de eerste etage. Op de tweede etage wordt het aantal werk- en studieplekken uitgebreid; hier kan in alle rust 6 dagen, en in de winter 7 dagen per week gewerkt en gestudeerd worden.

Op 14 oktober a.s., als in de bibliotheek de Nacht van Cultuur wordt gehouden, moet deze eerste fase van herinrichting klaar zijn. Daarna gaan we op basis van de ervaringen van onze klanten bekijken of de plaatsing van de collectie nog verder verbeterd kan worden. Met deze herinrichting wil de bibliotheek inspelen op een aantal belangrijke nieuwe functies; behalve boeken uitlenen doet onze moderne bibliotheek nog veel meer, zoals cursussen, lezingen en workshops geven, taalstimulering en leesbevordering, ondersteuning van het onderwijs, werk- en studieplekken bieden en fungeren als huiskamer van stad of dorp.

Natuurlijk geeft een verhuizing rommel en ongemak; wij bieden hiervoor onze excuses aan. We hopen dat het je niet laat weerhouden van een bezoek aan de bibliotheek. Je bent van harte welkom.
Kun je iets niet vinden? Vraag een van onze medewerkers, zij helpen je graag.

Excuses voor het ongemak!