Vakantielezen weer van start

Gepubliceerd op: 24 juni 2021 11:50

Parel Route 2020

Vakantielezen gaat weer van start. Reis met ons mee! Reis door 6 landen en verzamel alle schatten. In deze spannende ontdekkingsreis van de Bibliotheek mag het hele gezin mee op reis.

Op zoek naar de schat

Vanaf 23 juni t/m 6 september kunnen gezinnen in al onze locaties meedoen aan Vakantie-lezen.

Waarom:
Het doel van vakantielezen is dat kinderen in de vakantie hun vaardigheid niet verliezen, maar vooral veel leesplezier hebben.   

Locatie:
Je kunt vanuit thuis mee doen. De kinderen gaan online op schattenjacht in 6 “landen”; in elk land kun je 3 opdrachten uitvoeren. Alle opdrachten staan op www.vakantie-lezen.nl

Hoe werkt het?
Deelname is gratis!  Ieder land start met een leesopdracht, waar kinderen actief betrokken worden bij het verhaal. De doe-opdrachten hebben een link met letters, woorden en samen spelen. De opdrachten zijn digitaal. De teksten zijn voornamelijk op leesniveau M3 – E3. Gericht op Groep 3 en 4, maar het is ook leuk voor wat oudere kinderen. De opdrachten mag je in eigen tempo maken. Meedoen kan t/m 6 september. 

Kinderen nemen een landkaart mee in de Bibliotheek (of printen deze zelf), en melden zich dan aan via de website: www.vakantie-lezen.nl. 

Info voor ouders
Handig is deze pagina met uitleg voor ouders: https://www.vakantie-lezen.nl/info

Wanneer kinderen/gezinnen de 3 opdrachten in een land hebben gedaan, vinden ze de schat (een woord). Met deze schat halen ze in de bibliotheek hun sticker op. Tijdens het bezoek kun je ook zomerse (lees-)boeken lenen.

Je kiest zelf het tempo waarin je  de opdrachten wilt maken.

Win prijzen
Is de landkaart vol? Dan maak je als gezin kans op Vakantielezen-prijzen: van leespakketten, tot spelletjes voor in de tuin/huis.  

We wensen je/jullie heel veel leesplezier!