Tweede verdieping Bibliotheek Helmond

Gepubliceerd op: 1 juni 2017 20:35

De tweede verdieping van het pand aan de Watermolenwal in Helmond wordt vanaf het najaar door de bibliotheek niet meer gehuurd, omdat de bibliotheek moet bezuinigen.

De bibliotheek in Helmond verscheen op 1 juni in het nieuws via een artikel in het Eindhovens Dagblad. De tweede verdieping van het pand aan de Watermolenwal 11 wordt vanaf het najaar door de bibliotheek niet meer gehuurd, omdat de bibliotheek moet bezuinigen. Op de tweede verdieping van de bibliotheek in Helmond bevinden zich nu de collecties informatieve boeken en o.a. de drukbezette leer- en werkplekken. De bibliotheek Helmond-Peel wil de faciliteiten voor leer- en werkplekken wel graag behouden en haar functie als leercentrum blijven continueren.
Ruud Hakvoort, directeur van De Bibliotheek Helmond –Peel, zegt hierover het volgende:
"Vanuit de gemeente Helmond heeft Bibliotheek Helmond-Peel een bezuinigingsopdracht gekregen. Als antwoord op deze opdracht stelt de bibliotheek voor, dit te vinden in het gebouw. Er is al eerder veel bezuinigd op personeel en inhoud. Het gebouw in Helmond is duur; de gemeente vraagt een hoge huur aan de bibliotheek. Toen de gemeente andere opties zoals verlagen van de hoge huur, verlengen van afschrijftermijnen op het gebouw niet wenselijk achtte, resteerde nog alleen het terug geven van m2’s vloeroppervlak. Dit gaat in het najaar spelen."

Denk mee in oplossingen!
Bibliotheek Helmond-Peel zoekt mensen die graag meedenken in oplossingen. Gebruikers en toekomstige gebruikers van de leer- en werkplekken, inwoners en organisaties zijn van harte welkom om mee te denken hoe de bibliotheek haar functie als leercentrum kan behouden. Je kunt je interesse melden door een e-mail met je naam en telefoonnummer te sturen naar info@bibliotheekhelmondpeel.nl.