Tech Playgrounds

Gepubliceerd op: 7 mei 2018 17:14

Nieuw in Bibliotheek Helmond Tech Playgrounds: werkplaats voor techies. Kom na schooltijd maken, ontdekken, klooien en ontwerpen met techniek en computers. Tech Playgrounds laat kinderen en jongeren kennis maken met technologie, techniek én elkaar. Bibliotheek Helmond-Peel zoekt hiermee actief samenwerking op met partners.

Bibliotheek start met nieuw initiatief voor kinderen vanaf 7 jaar

Tech Playgrounds start op donderdagmiddag 17 mei in de bibliotheek aan de Watermolenwal in Helmond. Vanuit de ervaring van enkele jaren Dynamo Jeugdwerk In Eindhoven wordt hiermee in Helmond een allereerste pop-up van Tech Playgrounds georganiseerd.

Techies met of zonder ervaring

Kinderen vanaf 7 jaar met interesse en motivatie zijn van harte welkom. Materialen en opgeleide tech-docenten zijn aanwezig voor zowel beginners als voor gevorderden. In een reeks van 10 lessen krijgen de techies verschillende technische vaardigheden aangeleerd, er is geen voorkennis nodig.

Fleur Besters, aanjager van de Tech Playgrounds: "We dagen hen uit om kennis te maken met verschillende technieken. Deze vaardigheden zijn nuttig voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind. Samenwerking is heel belangrijk. Kinderen kunnen eenmaal komen, maar het verdient de aanbeveling hen te motiveren vaker en bij voorkeur aan de hele reeks deel te nemen. "

Tech Playgrounds is blij met de nieuwe samenwerking in Helmond: "We maken gebruik van elkaars kennis en expertise. Super dat de bibliotheek jeugd die kans gunt. Daarmee kunnen we samen techniek laagdrempelig toegankelijk maken voor alle kinderen en jongeren in Brainport, ongeacht schoolniveau of achtergrond. Onze zelf opgeleide docenten, mensen met veel affiniteit met techniek, kunnen direct aan de slag."

Innovatie
Bibliotheek Helmond-Peel werkt actief aan innovatie van de huiskamer van de stad. Directeur Ruud Hakvoort: "Tegenwoordig is de bibliotheek al veel meer dan alleen boeken uitlenen. Onze bibliotheek is volop in ontwikkeling en dat laten we graag zien. Wij bouwen hiermee actief aan een community om jeugd te inspireren en te laten ontdekken. Daarbij zoeken we bewust verbinding op met scholen, gemeente, bedrijfsleven en andere samenwerkpartners. Samen werken we aan de ontwikkeling van techniek en mediawijsheid voor kinderen en jongeren."

De techies gaan zelf aan de slag met Micro:bit (programmeren), 3D pennen, bouwwerken maken met TomTect, spelletjes elementen uit Scratch of Combat, een robot maken met Lego Robotica. Fouten maken is onderdeel van het proces, samen lol maken en ontdekken biedt immers ruimte om te experimenteren. In de Tech Playgrounds mag je zelf op je eigen tempo aan de slag en geeft het niet als er iets mislukt.
Er staan 10 sessies van Tech Playgrounds in de bibliotheek in Helmond op het programma in mei, juni en september. Start is op donderdag 17 mei van 15.30-17.00 uur, Watermolenwal 11, Helmond. De plaats waar het zich gaat afspelen is de 2e verdieping van de bibliotheek. Deelname kost € 1.-per keer.