TechLabdagen in Bibliotheek Helmond

Gepubliceerd op: 9 september 2022 13:41

Wist je dat kinderen veel meer met verhalen kunnen doen dan zelf een verhaal schrijven of een boek lezen? Ze kunnen verhalen vertellen met behulp van foto’s (stopmotion), een eigen podcast maken of hun favoriete verhaal tot leven brengen met behulp van een greenscreen. Kom dit ontdekken tijdens de TechLabdagen in Bibliotheek Helmond!

TechLabdagen

Van 20 tot en met 22 september organiseren wij de TechLabdagen. Kinderen kunnen gratis deelnemen aan de activiteiten om te ontdekken of het TechLab iets voor hen is. We organiseren activiteiten voor kinderen van 0 t/m 13 jaar oud. Dit doen we omdat we de 21-eeuwse vaardigheden zoals mediawijsheid, informatievaardigheden en kritisch denken willen stimuleren. Zo leren kinderen al op jonge leeftijd hoe ze zich kunnen redden in onze samenleving waarin media, technologie en samenwerken centraal staan.

Programma

Op dinsdag 20 september organiseren we voor het eerst een Lego-dag. Op deze dag mag je helemaal zelfstandig (met je ouders) aan de slag met de verschillende Lego-sets en robots die het TechLab heeft. Op deze dag zijn alle kinderen van alle leeftijden welkom!

Op woensdag 21 september kunnen de allerkleinsten (0-4 jaar) aansluiten bij Boekjes&Proefjes Blauwtje en Geeltje. Samen gaan we om 10:15 uur aan de slag met het onderwerp kleur in de vorm van verschillende wetenschappelijke proefjes!

Op 21 september staat om 13:30 uur de workshop ‘De waanzinnige boomhut’ op het programma voor kinderen van 6 t/m 8 jaar. Maak je eigen verdieping voor deze waanzinnige boomhut. Jouw tekening gebruiken we als achtergrond voor een greenscreenfoto.

Voor de kinderen van 9 t/m 13 jaar organiseren we op 21 september een workshop MakeBlock. Van 15:00 tot 17:00 uur ga je een rijdende Mbot robot maken. Deze robot programmeer je vervolgens helemaal zelf!

Op donderdag 22 september staat onze wekelijkse TechLab Digiwijs op het programma. Speciaal voor kinderen van 8 t/m 13 jaar hebben we elke week van 15:30 tot 17:00 uur een andere, interessante Digiwijs workshop. Deze keer maken we een quiz in Kahoot! Weet jij de leukste vragen te bedenken en te verwerken in een Kahoot-quiz?

Meer informatie

Het complete gratis programma kun je rustig bekijken in onze activiteitenshop. Je kunt je daar ook meteen aanmelden voor de verschillende activiteiten. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om deel te nemen. Ook kinderen die niet in Helmond wonen zijn natuurlijk van harte welkom!