Scoor een Boek editie 2021

Gepubliceerd op: 28 januari 2021 12:42

De 2e editie van Scoor een Boek! trapt 1 februari af in Helmond-Peel. Scoor een Boek! is een samenwerking van de Bibliotheek met Helmond Sport, Jibb+ en Leef!

Wie leest meer boeken dan Helmond Sport spits Jordy Thomassen?

Bibliotheek Helmond-Peel en Helmond Sport zetten samen hun kracht in. Het leesproject 'Scoor een Boek!' bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 in Asten, Deurne, Helmond en Someren te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken. In de komende 10 weken gaan 60 klassen met 1.500 leerlingen van 33 basisscholen zoveel mogelijk boeken lezen, thuis en in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Helmond Sport spits Jordy Thomassen. Thuis kan het hele gezin meedoen aan de Scoor een Boek!-thuiseditie.

Aftrap en Thuis scoren

Op 1 februari wordt het Scoor een Boek! seizoen afgetrapt. Omdat de scholen gesloten zijn vindt de aftrap per school plaats via een online bijeenkomst. Er is een speciale video opgenomen met Jordy Thomassen en Loewy the Cat, de mascotte van Helmond Sport in de hoofdrollen.

Thuis scoren
Scoren kun je overal, ook thuis! Het hele gezin kan mee scoren, ook als de school niet meedoet aan Scoor een Boek! Via www.scoorthuis.nl kun je meedoen aan allerlei leuke opdrachten zoals het oplossen van puzzelverhalen, het maken van een TikTok scoringsdansje en voorlezen uit je favoriete boek. De opdrachten zijn gericht op kinderen uit groep 5 en 6, omdat de schooleditie zich ook op deze groepen richt, maar de thuiseditie is geschikt voor alle leeftijden.

In de bieb scoren
Er kan ook gescoord worden in de bieb! Als de Bibliotheken weer open zijn kun je gratis komen lezen en bewegen met de spelers van Helmond Sport. Zij dagen je uit voor een potje voetbal en lezen voor uit sportieve boeken. Kijk hier voor de activiteiten.

Scoor een Boek! wordt mede mogelijk gemaakt door