Rondje Brabant Presenteert

Gepubliceerd op: 11 december 2020 16:31

Een nieuwe Brabantse talkshowserie, georganiseerd door 9 Brabantse Bibliotheken, dat is: Rondje Brabant Presenteert. Elke maand nodigt één van de Brabantse Bibliotheken een interessante spreker uit.

Oprichter Tony’s Chocolonely eerste gast in talkshow Brabantse bibliotheken

Op woensdagavond 16 december is Teun van de Keuken, journalist, columnist en programmamaker, te gast tijdens ‘Rondje Brabant Presenteert’ in de Bibliotheek Eindhoven. Al jaren is Teun van de Keuken één van de gezichten van Keuringsdienst van Waarde (KRO) dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel én hij is de oprichter van Tony Chocolonely. Teun van de Keuken wordt geïnterviewd door Theo Verbruggen over onder andere de (on)eerlijke productieprocessen van ons voedsel.

Het interview met Teun van de Keuken is de aftrap van de nieuwe Brabantse talkshowserie Rondje Brabant Presenteert. Elke maand nodigt één van de Brabantse Bibliotheken een interessante spreker uit. Teun van de Keuken is de eerste gast, maar ook Antoine Bodar (20 januari - Huis73 Den Bosch), Maarten van Rossem (17 februari - Veldhoven), Eva Rovers (17 maart - Helmond-Peel) en Bart Verheggen (21 april - Dommeldal) staan op het programma. Alle interviews zijn zowel live als via en livestream te bekijken.


Elke spreker is gespecialiseerd in een actueel onderwerp dat naadloos aansluit op onze snel veranderende samenleving en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Dit zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De bibliotheek draagt hier graag haar steentje aan bij en elke spreker staat in relatie tot één of meer van deze doelen.


Elke 3e woensdag van de maand daagt onze interviewer Theo Verbruggen een spreker uit de diepte in te gaan en antwoord te geven op vragen over bijvoorbeeld het milieu, mensen en cultuur. Elke maand op een andere locatie in Brabant, met ruimte voor een kleine groep live publiek en een livestream. 
 

Rondje Brabant Presenteert is een samenwerking tussen de Brabantse Bibliotheken Breda, De Kempen, Den Bosch, Dommeldal, Eindhoven, Helmond-Peel, Heusden, Midden-Brabant, Veldhoven en Cubiss.