Read2Me Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 19 maart 2019 10:04

Bibliotheek Helmond organiseert donderdag 21 maart voor de tiende keer de lokale finale van Read2Me!, de voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs.

Welke brugklasser wordt de beste voorlezer van Helmond-Peel?

Op donderdag 21 maart organiseert Bibliotheek Helmond voor de tiende keer de lokale finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs. Deze finale vindt plaats in De Cacaofabriek Helmond. Op deze dag strijden vijf kandidaten om de titel Brugklas Voorleeskampioen van Helmond-Peel. Deze finale is alleen toegankelijk voor genodigden en begint om 13:30 uur.

Met de voorleeswedstrijd Read2Me! willen we laten zien dat lezen niet alleen belangrijk, maar ook leuk is. De voorlezers zijn de schoolwinnaars van het Varendonck-College Asten, Vakcollege Helmond, Dr. -Knippenbergcollege Helmond, het Alfrinkcollege Deurne en het Peellandcollege Deurne. De wedstrijd wordt beoordeeld door een kundige jury die bestaat uit Marlies Slegers, jeugdboeken schrijfster, Jesse Rooijakkers, medewerker van De Cacaofabriek en Juliette de Man, medewerker van Het Speelhuis Helmond.

De winnaar van deze finale neemt het op 11 april tegen de andere regionale Voorleeskampioenen tijdens de provinciale finale in Oisterwijk in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen van Brabant 2019. Deze voorleeskampioen gaat naar de landelijke finale op 25 mei in Utrecht.

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar oud is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.