Read2Me! Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 9 maart 2018 11:35

Floortje Jansen van het Dr. Knippenbergcollege wint de Read2Me! Voorleeswedstrijd. Zij las voor uit het boek Strijd om de kathedraal van Jacques Vriens. Floortje gaat door naar de provinciale finale op 19 april in Oisterwijk.

De schoolkampioenen

De schoolkampioenen van het Alfrinkcollege uit Deurne, Guusje Winters, van het Varendonck College uit Asten, Jasper de Wit en van het Dr. Knippenberg College uit Helmond, Floortje Jansen, namen het donderdagmiddag 8 maart in de Cacaofabriek in Helmond tegen elkaar op in de finale van Read2Me! Voorleeswedstrijd voor brugklassers van de Bibliotheek Helmond-Peel. Zij werden aangemoedigd door hun klasgenoten, familieleden en leraren.
Na een spannende strijd kwam Floortje Jansen als winnaar uit de bus. Zij las voor uit het boek Strijd om de kathedraal van Jacques Vriens.
Floortje gaat door naar de provinciale finale op 19 april in Oisterwijk.

De jury
De jury bestond uit Buddy Tegenbosch, schrijver van Young Adult romans, Floor Notten van Helmond Marketing en Ruud Hakvoort van Bibliotheek Helmond-Peel. De presentatie was in handen van Hester Dadema van Helder Theater.