Pools voorleesfeest

Gepubliceerd op: 8 oktober 2020 11:52

De Kinderboekenweek 2020 werd in Bibliotheek Helmond geopend met een Nederlands Pools voorleesfeest.

Voorlezen, zingen, dansen en taart

Agnieszka Ferenz las de kinderen voor in de Poolse taal en de kinderen dansten met musicalactrice Anne van den Beuken. En omdat het feest was, was er voor iedereen taart. Iedereen bedankt die aan dit feest heeft meegewerkt: Agnieszka Ferenz voor het voorlezen van de kinderen in de Poolse taal; musicalactrice Anne van den Beuken voor het dansen met de kinderen; Krystyna Meijer van de LEVgroep voor de hulp bij de organisatie.

Nederlands Pools voorleesfeest in Bibliotheek Someren

Zaterdag 10 oktober sloten wij de Kinderboekenweek af met een Pools Nederlands voorleesfeest in Bibliotheek Someren. De voorlezers Anna Karkut en Wethouder Theo Maas van de Gemeente Someren lazen om de beurt in het Pools en Nederlands voor. Daarna beleefden de kinderen het verhaal ‘De Tijger Slaapt’ nog een keer door te bewegen op muziek o.l.v. Evaline Knelissen. En natuurlijk was er ook een heerlijke Poolse traktatie! Kinderen, ouders én voorlezers hebben genoten en wij ook. 🥳 📖 🎶 👶 🍬

Zing mee met de Voorleestrom: liedje in 11 talen

Wil je zelf ook het liedje van de Voorleestrom in het Pools of in een van de andere 11 talen leren?