Opening Taalcafé Helmond

Gepubliceerd op: 18 augustus 2017 11:48

Taalcafé Helmond

In januari is LEVgroep in samenwerking met Bibliotheek Helmond en ROC ter Aa een taalcafé gestart in de bibliotheek van Helmond. De officiële opening was op woensdag 6 september in Bibliotheek Helmond tijdens de Week van de Alfabetisering.

Week van de Alfabetisering

In januari is LEVgroep in samenwerking met Bibliotheek Helmond en ROC ter Aa een taalcafé gestart in de bibliotheek van Helmond. Dit allemaal zonder al te veel publiciteit om te bepalen of dit inloopspreekuur aan de behoefte en vraag van Helmondse inwoners voldoet. Met een gemiddeld aantal bezoekers van 15 tot 20 personen per week, kunnen we inmiddels zeggen dat dit ook zo is! Tijdens het spreekuur staat de taalvraag centraal. Iedereen met een vraag over taal kan zich hier melden. Ook wordt er tijdens dit spreekuur actief geoefend met de deelnemers. De deelnemers worden begeleid door vrijwilligers van LEVgroep. Daarnaast is er ook altijd een beroepskracht aanwezig voor doorverwijzingen binnen LEVgroep en sluit er wekelijks een docent van het ROC ter Aa aan zodat ook hier directe doorverwijzing mogelijk is.

Taalcafé

De proefperiode is inmiddels voorbij, daarom werd het tijd voor een officiële opening! We hopen zo op nog meer bekendheid en nog meer deelnemers van zowel autochtone als allochtone afkomst.
Iedereen die interesse heeft in ons taalcafé, is welkom om langs te komen. Wij ontvangen jullie graag!
Het taalcafé is iedere woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur geopend.

Ken jij potentiële deelnemers? Neem ze dan vooral mee!