Onweerstaanbaar Someren

Gepubliceerd op: 26 oktober 2020 15:05

In Bibliotheek Someren kun je een themapresentatie bekijken over het klimaatbestendiger maken van onze leefomgeving. De presentatie is samengesteld door Onweerstaanbaar Someren en de Bibliotheek.

Samen verantwoordelijk

Vanuit onze eigen woon-, werk-, en leefomgeving zijn we samen verantwoordelijk voor de manier waarop we uitdagingen aanpakken. Het omgaan met de weersextremen is er daar een van. Door het veranderende klimaat hebben we ook in Someren steeds vaker te maken met extreme droogte, langdurige hitte en wateroverlast op straat en in huizen. Help ook mee om Someren klimaatbestendig te maken en kijk wat jij kunt doen! Samen maken we het verschil. Klimaatverandering en de gevolgen daarvan raken iedereen. Maar we kunnen gelukkig ook allemaal ‘een steentje’ bijdragen.

Gezamenlijke aanpak

We merken allemaal dat het klimaat verandert. Er zijn steeds vaker hevige plensbuien. Water dat met bakken uit de hemel komt. En dat door alle asfalt, beton en stenen niet in de grond kan wegzakken. Of we hebben juist extreme droogte en hitte. De gemeente Someren stelt zich de vraag: hoe pakken we dit samen aan? Samen: dat zijn inwoners, bedrijven, overheden, woningcorporaties en tal van andere partijen. Met zijn allen nemen we maatregelen in onze leefomgeving om ons aan te passen aan het veranderende klimaat en weersextremen. Dat noemen we klimaatadaptatie.

Ben jij al onweerstaanbaar?

Met zijn allen zetten we volop in op het vergroenen van onze leefomgeving. Groen kan water opvangen en biedt koelte op hete dagen. Het werkt als iedereen zijn steentje bijdraagt. Of eigenlijk een steentje weghaalt en vervangt door groen. Behalve klimaatbestendiger wordt onze gemeente zo ook mooier en gezelliger. En zo maken we samen Someren klimaatbestendiger en daarmee ‘onweerstaanbaar’. De themapresentatie is tijdens de openingsuren te bekijken t/m 5 december.

Reserveer nu je boek bij dit thema:

Onweerstaanbaar Someren