Nieuwe indeling informatieve boeken Helmond

Gepubliceerd op: 2 augustus 2018 11:35

In de bibliotheken in Asten, Deurne en Someren wordt het al gebruikt: een ander, publieksvriendelijk, Presentatiesysteem voor Informatieve Media (PIM). De Helmondse collectie informatieve media voor volwassenen is nu ook voorzien van deze gekleurde etiketten.

27 rubrieken

Door een combinatie van een gekleurd pictogram voor de rubriek en een duidelijk trefwoord voor het onderwerp op het rugetiket, kunnen de bezoekers van de bibliotheek gemakkelijker de weg vinden in de collectie informatieve materialen. Bijvoorbeeld: een boek over katten heeft het pictogram van de rubriek Dieren en het trefwoord Katten; Een Marokkaans kookboek vind je bij de rubriek Eten en drinken en een boek over vijvers bij Huis en tuin. Ook in de catalogus staan rubriek en trefwoord duidelijk vermeld.

Er zijn 27 rubrieken, elk met een eigen symbool. De Helmondse collectie informatieve media voor volwassenen is de laatste collectie in onze bibliotheken die is voorzien van Pimetiketten. In de bibliotheek zijn overzichten van alle rubrieken beschikbaar; en natuurlijk staan de medewerkers klaar om je op weg te helpen!