Nieuwe catalogus en Mijn bibliotheek

Gepubliceerd op: 11 juli 2022 14:25

Bibliotheek Helmond-Peel heeft een nieuwe catalogus en Mijn bibliotheek-omgeving. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop je voortaan gaat inloggen, zoeken en reserveren bij de bibliotheek.

Ontdek de nieuwe catalogus

Vanaf vandaag introduceren we een nieuwe catalogus. Deze maakt het zoeken een stuk makkelijker en toont in een oogopslag de beschikbare materialen.
Je kunt zoeken op titel, schrijversnaam, onderwerp, genre, jaartal of taal. In de zoekresultaten zie je behalve boeken ook e-books, die je met je bibliotheekabonnement kunt lenen bij de online Bibliotheek

Meer over de nieuwe catalogus

Wijzig je wachtwoord in Mijn bibliotheek

Ook de Mijn bibliotheek omgeving voor verlengen en reserveren wijzigt. Tot nu toe kon je inloggen met je bibliotheekpasnummer en geboortedatum om je uitleningen in te zien en boeken te reserveren. Dit wachtwoord heeft het risico dat het makkelijk te 'raden' is. Daarom raden we je met nadruk aan om dit wachtwoord te wijzigen in een zelfgekozen wachtwoord.

Wacht niet te lang met wijzigen, want binnenkort is het niet meer mogelijk om in te loggen met je geboortedatum.

Let op: heb je gezinsleden die lid zijn via een Bibliotheek op school? Zij kunnen pas na de zomervakantie hun wachtwoord wijzigen. Bericht hierover volgt.

Lees hier hoe je het wachtwoord wijzigt

Reserveren in de nieuwe catalogus en de Iguana bibliotheek-app

Via de nieuwe catalogus kun je nog steeds boeken reserveren. Reserveer je liever op je mobiele apparaat? Dan is het handig om de Iguana bibliotheek-app te gebruiken.

Meer over de Iguana bibliotheek-app

Reserveren van tijdschriften

Wil je tijdschriften reserveren of de nieuwste boeken die we recent besteld hebben maar nog niet in de collectie staan? Deze vind je (nog) niet terug in de nieuwe catalogus. Wil je deze toch reserveren? Gebruik dan altijd de Iguana bibliotheek-app.

Online Bibliotheek

Wanneer je in de online Bibliotheek, bij de TijdschriftenBieb of de online cursussen inlogt met je pasnummer, dan gebruik je hiervoor voortaan ook je zelfgekozen wachtwoord.
Na het wijzigen van je wachtwoord duurt het een paar minuten voordat deze informatie verwerkt is door de online Bibliotheek. Lukt het na enige tijd nog niet om in te loggen? Neem dan contact met ons op.

Over de online Bibliotheek

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het reserveren, het wijzigen van je wachtwoord of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Je kunt natuurlijk ook naar de bibliotheek komen (met uitzondering tijdens de zelfservice uren in Asten, Deurne en Someren. Dan is er geen medewerker aanwezig om je te helpen). Neem je bibliotheekpas en een legitimatiebewijs mee.

Neem contact met ons op