Mediahuis Helmond opent jongerenafdeling Bibliotheek Helmond-Peel

Gepubliceerd op: 13 mei 2019 13:06

Op maandag 6 mei heeft de nieuwsredactie van Mediahuis Helmond de nieuwe jongerenafdeling geopend van Bibliotheek Helmond-Peel aan de Watermolenwal in Helmond. Ook een schoolklas van Vakcollege Helmond was hierbij aanwezig.

Na een warm welkom van Simone de Man, consulent Voortgezet Onderwijs, aan alle aanwezigen, startte de middag met een feestelijk moment waarbij Ruud Hakvoort, directeur bibliotheek Helmond-Peel, aan jeugdburgemeester van Helmond, Daan Mikkers, een jongerenboek overhandigde; ‘The hate u give’ (Angie Thomas). Het boek inspireert veel jongeren en is een wereldwijde bestseller.
Als onderdeel van de opening verzorgde Loesje, van de posters, een workshop. Met Loesjes kritische en speelse blik werd gesproken en geschreven over thema's en onderwerpen waar jongeren mee bezig zijn.

Een nieuwe afdeling

Jongerenafdeling Bibliotheek Helmond-Peel

De jongerenhoek in Bibliotheek Helmond is vernieuwd. Gekozen is voor een open ruimte met veel aandacht voor actualiteit, en een vernieuwde manier van presenteren. Er is een actuele collectie met leesboeken met aanduiding 12+ en 15+, boeken in andere talen, strips voor jongeren en informatieve boeken en leesboeken in diverse genres. Bovendien zijn er meer werkplekken en samenwerkplekken ontstaan, om jongeren welkom te heten in de huiskamer van de stad.
Nieuw is het Bieb4You gedeelte, waarin zowel leesboeken als informatieve boeken op thema in de kast staan. Bij ‘In the Picture’ worden nieuwe boeken gepresenteerd. Er is aandacht voor digitale presentatie, landelijke campagnes en informatie uit de stad.
De komende periode gaat de bibliotheek volop met jongeren in overleg, om samen met hen deze jongerenafdeling echt tot een publiekstrekker te maken in Helmond. Met het uitgangspunt ‘De jeugd heeft de toekomst’ is de bibliotheek nu goed toegerust om deze jongeren te inspireren en te verrassen met actuele media en informatie. De bibliotheek wil graag een bruisende ontmoetingsplek zijn, waar ruimte is voor ontmoeting en ontwikkeling van talent.