Literaire leeskring bibliotheek Helmond

Gepubliceerd op: 31 augustus 2017 09:58

Literaire Leeskring

Bibliotheek Helmond heeft twee leeskringen die allebei door Ine Pels geleid worden. Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers.

Hoe werkt de leeskring en wat wordt er besproken:

Dit seizoen worden de volgende boeken besproken:

• Laurent Binet - De zevende functie van taal
  • Ian Mc Ewan - Notendop
  • Jesús Carrasco - De grond onder onze voeten
  • Irvin D. Yalom - De Schopenhauer-kuur
  • Pierre Jarawan - De zoon van de verhalenverteller

Tijden:
De leeskring is vijf keer per jaar van oktober t/m maart, een op donderdagmiddag van 14:00-16:15 uur en een op donderdagavond van 20:00-22:15 uur. De bijeenkomsten zijn in de vergaderruimte van de bibliotheek.

Hoe werkt het:

Je zorgt er zelf voor dat je het boek bemachtigt (lenen in de bibliotheek of kopen). Op de bijeenkomst zelf krijg je een uitgebreide bespreking en er is de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Het is geen gezelligheidsclub. Er wordt serieus op het boek en de thema’s ingegaan, maar ook regelmatig flink gelachen. De keuze van de titels wordt in overleg met de deelnemers aan het eind van het seizoen voor het volgend seizoen bepaald.De kosten van de leeskring bedragen 45 euro voor vijf bijeenkomsten. Dit is inclusief koffie/thee en de hand-out.

Wil je meedoen:
Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers. Opgeven kan via activiteiten@bibliotheekhelmondpeel.nl