Lang Leve Cultuur

Gepubliceerd op: 22 februari 2019 17:57

Kwetsbare ouderen bereiken met cultuuraanbod

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft Helmond aangewezen als één van de zes Age Friendly Cultural Cities in 2018 en 2019. In 2019 bouwt Hart voor ouderen verder om Helmond nog meer ‘Age Friendly’ te maken. Ons doel is ouderen beter bereiken, die normaal geen gebruik maken van het cultuuraanbod. Bijvoorbeeld omdat zij alleen zijn of niet mobiel zijn en geen vervoer hebben.
Daarom gaan we in 2019 een gezamenlijk cultureel programma aan kwetsbare ouderen aanbieden onder de naam ‘Lang Leve Cultuur’. Daarbij versterken en verduurzamen we de samenwerken tussen cultuur, zorg en welzijn.

Want: Lang Leve Cultuur maakt ouderen in Helmond cultureel actiever!

Cultureel programma in Helmond met o.a. Boekenweekfeest

Een museumbezoek, samen schilderen, verhalen delen. Cultuur maakt je blij, geeft je een goed gevoel en zorgt dat je mee doet. En cultuur brengt mensen samen. Je bent nooit te oud om te leren, te ervaren of samen te genieten! In 2019 bieden de grote culturele partners in Helmond samen een uitdagend programma aan voor ouderen, die tot nu toe minder gebruik maken van alle culturele activiteiten in onze stad. De eerste programmareeks is van medio maart tot en met eind april. Zes weken lang een culturele toertocht door de stad. Met het thema: Over vroeger… en nu!
De Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan het programma door het organiseren van het Boekenweekfeest tijdens de Boekenweek in de Gaviolizaal op donderdagmiddag 28 maart. Met de bon in het programmaboekje kun je je aanmelden voor het Boekenweekfeest of voor een van de andere activiteiten. Ook kun je je aanmelden via de website of via e-mail.

Hart voor ouderen

Cultuurparticipatie heeft een belangrijk positief effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van ouderen. Daarom zet Hart voor ouderen in op een duurzame samenwerking tussen cultuur, zorg en welzijn. De cultuurpartners organiseren diverse activiteiten om ouderen beter te bereiken. Zoals de succesvolle ouderenweek in het Museum in 2018. En het huiskameratelier van het Kunstkwartier. Ook is Helmond benoemd tot dementievriendelijke gemeente en zorgen de partners zoveel mogelijk voor een dementievriendelijk aanbod.