Warme Kerst met Joris' Kerstboom

Gepubliceerd op: 6 december 2019 15:12

In onze Bibliotheken staat vanaf 9 december een 'Joris’ Kerstboom'. De Joris’ Kerstboom is gebaseerd op het tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een foto van een bijzonder persoon in hun leven tussen de dennentakken te hangen om in het licht te zetten. In onze Bibliotheken kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Wie zet jij in het licht?

Bij de kerstboom in de Bibliotheek is vanaf 9 december de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de boom te hangen. De bibliotheekbezoeker kan een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte vriendschap vieren. En dit begint voor iedereen bij de vraag, die Joris Linssen stelt: "Wie zet jij in het licht?"

Gesprek tijdens de kerst

Het ophangen van de foto’s en kerstwensen kan leiden tot mooie gesprekken bij de kerstboom. De Joris’ Kerstboom wordt zo een ontmoetingsplaats; erg waardevol voor veel mensen in de dagen voor Kerst.

In Bibliotheek Helmond is van 10 t/m 24 december van 13.30 tot 15.30 uur dagelijks een bibliotheekmedewerker aanwezig om mensen op weg te
helpen. En samen een kopje koffie/thee te drinken en een luisterend oor te bieden. 

In Bibliotheek Asten is dat op woensdag 11 en 18 december van 10.00-12.00 uur

In Bibliotheek Deurne is dat op dinsdag 10, 17 en 24 december van 10.00-13.00 uur

In Bibliotheek Someren is dat op dinsdag 10, 17 en 24 december van 10.00-12.00 uur


Circa 200 bibliotheken in Nederland doen mee aan de sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien waar in Nederland een Joris’ Kerstboom staat en kunnen bezoekers een online kerstgedachte voor een dierbare achterlaten.

Foto Stijn Ghijsen