Inspiratiemiddag Cultuur & Taal

Gepubliceerd op: 28 mei 2019 10:07

Werk je met gezinnen van Poolse of Arabische afkomst? Of ben je als vrijwilliger bij deze gezinnen betrokken? Wil je meer weten over hun cultuur? Ben je nieuwsgierig naar de verschillen en overlap met de Nederlandse cultuur waar het gaat om familie, kinderen, opvoeding en het gebruik van taal? Wil je weten hoe je kunt omgaan met culturele diversiteit in je werk?

Proef letterlijk én figuurlijk van de Arabische en Poolse cultuur bij de inspiratiemiddag Cultuur&Taal

Luister naar de verhalen en ervaringen van de Marokkaanse en Poolse gastsprekers. Hoor van hen hoe Poolse en Arabische ouders in Nederland aankijken tegen typische Nederlandse ideeën over het gezinsleven, opvoeding en taal.Deze interactieve middag wordt begeleid door Janneke Hagenaar van Bureau Hagenaar (ondernemer, meedenker en meedoener in onderwijs en kinderopvang). Je kunt de sprekers vragen wat je altijd al wilde weten over hun cultuur! Kijk deze middag met een frisse blik naar je eigen cultuur en leer hoe je cultuursensitief kunt handelen in je werk.
Dit alles onder het genot van hapjes uit de Arabische en Poolse cultuur!

Smaakt dit naar meer? Meld je dan aan voor de inspiratiemiddag

En dan zien we je graag op woensdagmiddag 12 juni 2019, van 15:00-17:30 (inloop vanaf 14.45 uur) in Bibliotheek Helmond-Peel (podiumruimte begane grond).
Adres: Watermolenwal 11, Helmond. Deelname is gratis.

Deze middag wordt aangeboden door Bibliotheek Helmond-Peel, LEVgroep en Cubiss aan professionals en vrijwilligers in het kader van het project ‘Tel mee met taal’.