Inloopspreekuur energiebesparing

Gepubliceerd op: 30 december 2021 12:11

In 2022 kunnen bewoners en huiseigenaren in de gemeente Asten al hun vragen stellen over het besparen van energie en over het verduurzamen van hun woning tijdens het inloopspreekuur energiebesparing.

Loop binnen

Dit gratis spreekuur is elke 3e zaterdag van de maand in de Bibliotheek Asten. Een team van lokale deskundige energiecoaches van het Energiehuis Slim Wonen is dan aanwezig om vragen te beantwoorden en om samen overzicht en inzicht te krijgen in mogelijke bespaarmaatregelen voor jouw woning.

Het inloopspreekuur energiebesparing is in principe elke 3e zaterdag van de maand van 10.30 tot 12.30 uur in de Bibliotheek van Asten aan de Emmastraat 9. De Bibliotheek is te bereiken via de ingang aan de Burgemeester Frenckenstraat (ingang Albert Heijn in winkelcentrum Midas), via de trap of de lift, op de 1e verdieping naast de Hema.
Het inloopspreekuur kan natuurlijk alleen doorgang vinden als de dan geldende corona-maatregelen van de bibliotheek het toelaten.
Gebruik maken van het inloopspreekuur is kosteloos en zonder verplichtingen.
Team Energiecoaches Asten: Harrie van de Voort, Ton van Bussel en Jan Rooze

Samenwerking

Het doel van de samenwerking tussen de Bibliotheek Helmond-Peel en het Energiehuis Slim Wonen, is om bewoners en huiseigenaren te helpen met slim energie besparen en met gratis voorlichting van deskundige en onafhankelijke energiecoaches van het Energiehuis Slim Wonen.
Als het tijdens het inloopspreekuur druk is, en je moet even wachten op de beschikbaarheid van een energiecoach, dan is er een leestafel beschikbaar over het (brede) thema duurzaamheid. Met op die tafel onder meer boeken van de bibliotheek en inkijkexemplaren van de rapportage ‘programma warmtetransitie’ van de gemeente Asten.

Nieuw in de regio: EnergieHuis Slim Wonen

EnergieHuis Slim Wonen is een nieuw Serviceloket van, voor en door bewoners. Het doel is om bewoners en huiseigenaren te helpen met slim energie besparen en gratis voorlichting. Bewoners kunnen op de nieuwe website deskundige en onafhankelijke informatie krijgen om hun woning te verduurzamen. EnergieHuis Slim Wonen is een nieuwe samenwerking van acht gemeenten: Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek, Nuenen en Someren.