Informatiepunt Erfgoed in Bibliotheek Someren

Gepubliceerd op: 16 mei 2019 15:07

Een gedeelte van de schriftelijke informatie, boeken en tijdschriften van Heemkundekring De Vonder is zorgvuldig geselecteerd en opgenomen in het systeem van de Bibliotheek Helmond-Peel, bij onze buren, de Bibliotheek Someren.

Informatie over erfgoed, geschiedenis en cultuur van regio Asten en Someren nu liefst 6 dagen in de week te bekijken en te lezen.

De Heemkundekring De Vonder beschikt over een behoorlijke eigen collectie boeken,tijdschriften en krantenknipsels, welke momenteel voor leden van de Heemkundekring in te zien zijn tijdens openingstijden van het Heemhuis.
Dit is dinsdagochtend van 10.00-12.00 uur en donderdagavond van 19.00-21.00 uur. ( 4 uur per week)
Daarnaast zijn leden van de Heemkundekring druk en succesvol bezig met het verzamelen en digitaliseren van informatie over erfgoed van onze regio om zodoende iedereen de mogelijkheid te bieden via de website www.heemkundekringdevonder.nl deze informatie te kunnen raadplegen. Denk hierbij o.a. aan bidprentjes, foto's, films, kadasterkaarten, bewonersgeschiedenissen en ons eigen tijdschrift De Vonder.

Wat is nu nieuw?

Een gedeelte van de schriftelijke informatie, boeken en tijdschriften is zorgvuldig geselecteerd en opgenomen in het systeem van de Bibliotheek Helmond-Peel, bij onze buren, de Bibliotheek Someren ( Molenstraat 12).

Daar staan deze boeken met al deze informatie nu te wachten op nieuwsgierige bezoekers!

Dat kunnen leden van de Heemkundekring zijn, maar natuurlijk ook andere inwoners van Asten en Someren (of daarbuiten).
Die kunnen van maandag tot en met zaterdag, 6 dagen per week (34,5 uur), genieten van deze mooie service.
Als u een abonnement heeft van de bibliotheek kunt u een gedeelte van deze collectie bovendien ook lenen en dus op uw gemak thuis lezen.
Sommige (unieke of kostbare) boeken of ingebonden tijdschriften worden hiervan uitgezonderd en kunnen alleen in de Bibliotheek worden geraadpleegd.

Heemkundekring De Vonder en Bibliotheek Helmond-Peel breiden hun samenwerking hiermee verder uit, en gaan daarmee voor inwoners van Someren en Asten de informatievoorziening over de erfgoed, geschiedenis en cultuur van beide dorpen beter bereikbaar maken.

Om dit te vieren is er op maandagavond 27 mei vanaf 19.00 uur een klein feestje, voor alle leden van de Heemkundekring, maar ook andere belangstellenden zijn zeker van harte welkom.

Er zijn enkele korte toespraken, het glas wordt geheven en het geheel wordt opgeluisterd door de bekende muziekgroep Sakkerdju uit Asten.