In memoriam Bert Kuijpers

Gepubliceerd op: 12 maart 2021 17:34

Wij zijn enorm aangedaan door het overlijdensbericht van Bert Kuijpers deze week. Bert was als taalpromotor en verhalenverteller in hart en nieren verbonden aan Helmond en daarmee ook aan de Bibliotheek.

Zijn gedichten leven voort

Bert Kuijpers heeft veel betekend voor de Bibliotheek/VVV en onze mooie stad Helmond.

Het gedicht 'Honderd jaar Stadsbibliotheek'  door Bert Kuijpers geschreven in juni 2013, hangt in onze Bibliotheek en zal altijd een mooie herinnering voor ons en de bezoekers van de Bibliotheek blijven. Bert was een graag geziene gast in onze Bibliotheek en hij heeft hier regelmatig op het podium gestaan bij lezingen, zijn enthousiasme en energie werkten aanstekelijk op menig bezoeker.

Bert stond ook altijd klaar voor de VVV Helmond, die veel historische en literaire stadswandelingen organiseert in onze stad. Hij heeft dan ook veel gedichten en stadswandelingen verzorgd voor de VVV. De laatste stadswandeling in 2019 verzorgde hij belangenloos voor de Samenloop voor Hoop, op verzoek van de Bibliotheek.

Ook voor de Literaire Wandeling schreef Bert gedichten, nog steeds zichtbaar bij Hotel West-Ende en op de hoek van de Veestraat-Oude Aa. De gedichtenwandeling krijgt binnenkort een update en zal opnieuw worden uitgebracht, hierin zal Bert met een apart stukje worden vernoemd, een eerbetoon.

Een échte Hellemonder, een skône mens waar de Bibliotheek/VVV altijd een beroep op kon doen. Wij zijn Bert zeer erkentelijk voor zijn bijdrage aan een taal- en verhaalrijk Helmond. Bert was een verhalenverteller pur sang en humor en vermaak waren bij hem nooit weg te denken.

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies en hopen dat de mooie herinneringen voort mogen leven, wij zullen daar in ieder geval ons steentje aan bijdragen. Bert Kuijpers heeft ons namelijk véél nagelaten, daar zijn we hem dankbaar voor.

Namens medewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek Helmond-Peel en VVV Helmond,

Robin Verleisdonk
Directeur-Bestuurder