Het gaat goed met de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 6 februari 2017 09:00

Afgelopen weken was veel aandacht voor de openbare bibliotheken in de landelijke media. Het gaat goed met de Bibliotheek, was de conclusie van de Bibliotheekmonitor die minister Bussemaker vorige week aan de Tweede Kamer aanbood. De bibliotheken lieten over het afgelopen jaar stijgende cijfers zien. Vooral het aantal jeugdleden groeide fors. Ook organiseren de bibliotheken steeds meer activiteiten.

Ook meer jeugdleden voor Bibliotheek Helmond-Peel

Ook Bibliotheek Helmond-Peel deed het goed in 2016 en gaat mee in de landelijke trend. Het aantal ingeschreven leners tot 12 jaar groeide met 5 procent en bij de jeugd van 13 t/m 17 jaar was de stijging zelfs 6,5 procent. Het aantal volwassen leden is de afgelopen jaren teruggelopen, in 2016 met 8 procent. De stijging van het aantal jeugdleden is een positieve ontwikkeling maar bijna net zo belangrijk zijn de ruim 200 georganiseerde activiteiten in de bibliotheekvestigingen met jaarlijks meer dan 4200 bezoekers.

Steeds meer activiteiten
De Bibliotheek wordt niet alleen bezocht om boeken te lenen maar voor uitlopende activiteiten. Om een krant of een tijdschrift te lezen, mee te doen aan een cursus, het bezoeken van een film, een spreekuur, een lezing, een tentoonstelling of voor advies bij het Taalcafé. De bibliotheek ontwikkelt zich steeds meer tot een ontmoetingsplek en een plek die mogelijkheden biedt aan de inwoners van Asten, Deurne, Helmond en Someren om zich te blijven ontwikkelen.

Bekijk hier het nieuwe beleidsplan van Bibliotheek Helmond-Peel