Helmond schrijft geschiedenis in een doosje

Gepubliceerd op: 10 november 2017 12:10

In 2016 schreef Tania Heimans geschiedenis met de Helmonders. Als stadsschrijver organiseerde ze workshops en vroeg haar stadgenoten persoonlijke herinneringen aan Helmond op te tekenen. En toen kwamen er heel wat verhalen los. Een selectie van deze verhalen wordt nu opgenomen in een verhalendoosje dat alle deelnemers aan het project gratis ontvangen. Daarnaast verschijnt er een verhalenbundel onder de titel “Een schat aan verhalen”.

Feestelijke presentatie bij Bibliotheek Helmond

Zondag 19 november om 15.00 uur is de feestelijke presentatie bij de Bibliotheek Helmond, Watermolenwal 11, die de publicaties samen met familiebedrijf Lavans mogelijk heeft gemaakt.

Iedereen is die middag welkom om het verleden van Helmond via de inwoners te ontdekken. Want waarom was het wachten op de trein ooit zo erotiserend? Hoe wisten Willy en René van de Kerkhof het in d’n Oliemeulen zo ver te schoppen? Wie was die valse Maria in de Lambertuskerk? Waarom was een vijfjarige het meisje van de biefstuk? Hoe smaakte een stukske kat? En waar kon je heimelijk verboden boeken lenen? Het verhalendoosje zal het allemaal onthullen.
Nu Tania Heimans geen stadsschrijver meer is, hoopt ze dat deze publicatie nog meer inwoners zal inspireren om ook te gaan schrijven en de bijzondere geschiedenis van Helmond levend te houden.

Op zondagmiddag 19 november presenteert Tania Heimans deze twee nieuwe uitgaven; doosje én bundel tijdens een feestelijk programma. Enkele Helmondse verhalenvertellers lezen die middag hun eigen verhaal voor en er is bijzondere muzikale ondersteuning.