Hajar Yagkoubi opent Schrijfmarathon voor Amnesty

Gepubliceerd op: 4 december 2018 16:16

Ook dit jaar organiseert de afdeling Helmond van Amnesty weer een schrijfmarathon. Op 8 december in de Bibliotheek van Helmond. Dit jaar onder de naam 'write for rights'.

Grootste brievenschrijfactie ter wereld

Dit jaar zal de nog jonge Hajar Yagkoubi de schrijfmarathon aftrappen. Zij gaat binnenkort als jongeren-vertegenwoordiger naar de VN.
De schrijfmarathon is de grootste brievenschrijfactie ter wereld. Iedereen kan komen schrijven. Vorig jaar werd de schrijfmarathon heel goed bezocht en het was leuk om te ervaren dat er ook mensen waren die toevallig in de Bibliotheek waren en spontaan mee gingen schrijven. Goed om te weten dat door het massale schrijven ook vorig jaar weer een aantal gevangenen zijn vrij gekomen.
De schrijfmarathon is in de podiumruimte van de Bibliotheek in Helmond (naast Lees- en lunchcafé De Bieb) en vanaf 10 uur kun je mee komen schrijven. De voorbeeldbrieven, de pennen en het papier liggen klaar.